måndag 27 februari 2012

Lerig, genomblöt och GRYMT nöjd

Dags för NMT-premiär. Karma jävlas lite med mig känner jag - första passet i 12 minus, andra passet var allting blött och lerigt, och i dag (då solen och blåsten hade torkat upp ängarna något under helgen) slog det till med blötsnö strax efter lunch så det var blött, halt och äckligt helt enkelt.

Men skam den som ger sig, på med kläderna och en kort löprunda ner till Bulltofta för att dra igång. Vi var väl ungefär 20 modiga deltagare, 15 rookies och 5 basic tippar jag, och alla körde gemensamt. Inledde med övningen "olika kroppsdelar i marken" och eftersom jag låg på rygg i en vattenpöl så... ja. Sedan ut på en äng där vi körde olika varianter av gyttjebrottning. Mm. Lera. Träningslera :-) Efter lite löpning (då vattnet rann från tightsen ner i skorna där det tydligen stannade kvar) skulle vi köra ett styrke/uthållighetstest. 10 minuter AMRAP på 5 armhävningar, 10 situps, 15 benböj/airsquats. Jag gasade ordentligt på slutet och hann precis, precis med 10 fulla varv - som den enda i gänget. Gissa om jag kände mig stark? En av killarna sa till mig att han var grymt imponerad, att han inte hade orkat hålla mitt tempo. Nu känner jag verkligen hur mycket nytta jag har haft av alla intervaller, alla coachens rounds och alla Fighter Fitness-pass.

Efter det testet tog vi oss upp på en backe där vi fick nöjet att "ta skydd" upprepade gånger (plask ner i leran), sedan åla en bra bit och stå i plankan tills alla ålat klart. Vi avslutade med en parövning där den ene sprang en kort sträcka, "tog skydd" (bröstkorgen i marken), sprang tillbaka medan partnern körde 25 utfall första varvet, 10 burpees med armhävning andra varvet, 12 "kålmasken" i tredje och 30 tuck jumps i sista varvet. Givetvis turades vi om så att man omväxlande sprang och gjorde övningar. 30 tuck jumps i en vattenpöl... I rest my case. Sen joggade vi "hem" och körde 15 gemensamma upphopp, och efter det drog jag på mig reflexvästen och sprang hem till en varm dusch och MAT. Spolade av leran från kläderna och hivade in dem i tvättmaskinen på snabbprogrammet för ordningens skull. Lera, hundbajs, gräs och förmodligen lite annat smått och gott!

Men jag hade väldigt roligt, jag vill göra om det, och jag känner mig fantastiskt stark och stolt över mitt styrketest! Tyvärr råkade någon slå av pulsklockan under brottningen så jag har inte en susning om hur jobbigt det faktiskt var, lägger väl in nån siffra som motsvarar de två tidigare passen i träningsdagboken.

2 kommentarer:

Suzan sa...

Imponerad! (O glad över att jag inte var med ;))

Irina sa...

Ååååh jag längtar tills jag får börja!!!! :D