fredag 3 februari 2012

Nya träningspass

Dagens lärdom: När Thomas smyger lite med vad vi ska göra är det definitivt dags att bli misstänksam på riktigt! Varianten "ja, det blir mycket rygg i dag, tunga övningar, teknikfokus, och så lite balans också innan vi ska testa på några nya intervaller" täckte definitivt över nåt mer skrämmande.

Vi började med lite teknikkoll på förra veckans pass och jag fick några bra tips om axelpress och frivändningar. Det är helt klart lättare att göra frivändningarna rätt när man lassar på lite mera vikt på stången så det blir hårdkörning med den framöver!

Sedan drog vi i gång dagens pass som bjöd på sittande militärpress, skivstångsrodd med underhandsgrepp, stående rodd med rotation och så dagens överraskning: Turkish get-up. Med 12 kg kettlebell. Argh. Ganska jävligt - men det GÅR ju nu, för ett år sedan fick jag ta en femkiloshantel för att jag inte fixade det med 8 kg kettlebell. Hurra för framsteg!

Över till intervallerna - 8 x 250 m på löpband med 60 sek vila. Jag HATAR att springa på löpband, jag får världens sämsta löpsteg och det känns helt hemskt. Men fördelen med det här passet är att så snart jag kommer under 4:00 tempo (dvs snabbare än 15 km/t) så får jag längre vila än arbete. Så det är bara att kämpa på. Det var helt jävla spyjobbigt i dag, jag trodde att jag skulle dö i omgångar och efter att vi var klara fick Thomas kuta iväg och köpa en banan till mig för att jag skulle orka med en timme till. Men som vanligt - det är alltid värst första gången, sen går det lättare. Och det blev ju klart mentalt jobbigt av att veta att vi efter avklarat pass skulle köra igenom ett till.

Kettlebellpasset har jag förträngt tills vidare men jag vet att jag måste skaffa en 12 kg kettlebell och nån variant på svettband/handledsskydd så att jag kan köra snatch utan att få blåmärken på armarna. Eller FLER blåmärken ska man kanske säga, jag brukar ju vara duktig på att skaffa dem ändå! Passet för övrigt en härlig mix av squats, axeldrag, underbara hatade renegade row, planka, ja... plockgodis med kettlebell helt enkelt. Och den som säger att "hemmaträning är helt meningslöst" kan skaffa en kettlebell och köra mina träningspass. För det här blir precis lika svinigt jobbigt som passen på gymmet!

Inga kommentarer: