torsdag 2 februari 2012

VILODAG!

35 träningsdagar på raken blev det, i dag är det VILODAG. Med stora bokstäver. Inte ens en sån där "16 km på cykel är väl en vilodag?" eller "äsch, jag ska ju bara rida en timme, det är lugnt" -variant, utan vilodag på riktigt. Då jag tar bilen till jobbet och inte har några planer. Det känns som en bra grej att passa på att ta vilan i dag, för sedan väntar PT-fredag, NMT-lördag, långlöparsöndag, dubbelpassmåndag och Tough Tuesday på raken ;-)

Det där med att vara försiktig med att träna med träningsvärk har ju definitivt fått stryka på foten. Det var helt meningslöst. Men jag har inte tränat samma sak två dagar i rad och jag har verkligen varierat träningen och känt efter om jag behövde en lugnare dag eller om jag kunde köra på i maxtempo. Jag känner mig stark, uthållig och positiv inför löparsäsongen. Men först ska jag bygga muskler och jobba på mera uthållighet och mera pannben.

Bäst att jag slänger in en liten disclaimer också: Om det nu skulle falla några centimeter snö och vara fint ute i kväll så finns det ganska stor risk att jag inte kan motstå en kort löprunda i snön. Även om det är skönt att vila så är just nysnö ganska svår att motstå!

Inga kommentarer: