torsdag 16 maj 2013

4good - Power of Passion 2013

Jag har vilat i dag så då passar det väl bra att skriva lite om 4good-kvällen i tisdags när jag inte har nån träning att skryta om! Eller ja, vilat och vilat - jag har cyklat in till stan och suttit på kurs hela dagen vilket ärligt talat inte var så vilsamt men det var å andra sidan mest huvudet som fick slita.

Först ut på scen i tisdags var Natasha Illum Berg. Jag är vansinnigt imponerad av den tjejen. Dansk/svensk precis som jag - och professionell jägare med inriktning på buffel. Seriously. Hur kommer man på att man vill bli buffeljägare när man blir stor? Det vore synd att säga att Natasha är en gudabenådad föreläsare men hon fångar uppmärksamheten ändå. För att hon har en fantastisk röst och för det hon berättar. Om en passion så stark att man bara måste göra just det. Om att följa sina drömmer. Och om att som femåring höra opera på radio och fråga sin mamma  "Mamma, brunstar han?" Jag köpte hennes självbiografi i pausen och ser fram emot att läsa den.

Nästa var Denise Rudberg - också en som valde att följa sin passion och bli författare, mot alla odds. Jag har köpt väldigt många av hennes böcker och läser om dem med glädje. Denise berättade om att vara ett barn med trassliga hemmaförhållanden som hittade trygghet i böckerna på antikvariatet. Och om att bestämma sig för att börja skriva och hitta sin passion i skrivandet även om hela världen tycker att det är galet.



Efter pausen (spanskt rödvin och mörk choklad, och bokshopping) var det dags för Henrik Fexéus som pratade om mentala superkrafter. Det var helt vansinnigt roligt och väldigt givande. Mentala superkrafter skaffar man sig genom att släppa loss kreativiteten, tänka positivt och träna minnet! Och så skadar det inte att flörta lite också. I synnerhet det där med att träna minnet var klockrent (och Henrik bjöd verkligen på sig själv). Det handlade helt kort om att koppla siffror och ord till bilder och fysiska upplevelser. Ex kopplar vi siffran två till ordet TÅ och tanken om att slå tån hårt i en tröskel. Aj! När vi sen ska komma ihåg att bröd är vara nr 2 på inköpslistan tänker vi att vi slår tån hårt i en hög med bröd. Kaffe på plats åtta på listan blir då åtta-råtta = Godzilla-råtta som brakar genom stan för att den är hög på espresso....  Man skulle nog ha varit på plats för att begripa det roliga men det var väldigt roligt!

Jag gillar som alltid att få den där lilla "sparken i baken" som 4good bjuder på. Jag gillar positiva input, nytänkande och goodiebag. Och så vann jag förresten ett presentkort på Indiska också så att jag kan piffa upp vår lilla huslighet lite! 

Och NU mina vänner önskar jag mig två kompisar som vill hänga med på nästa 4good-kväll den 18 september. För om vi anmäler oss innan den 25 maj får vi gå 3 och betala för 2. Vem ska haka på?

Inga kommentarer: