måndag 6 maj 2013

NMT - urk, urk, urk!

Så kändes det efter dagens pass. Riktigt kräkjobbigt och jag mådde verkligen pyton. Vilket egentligen är bra, för då har jag tagit ut mig ordentligt! Fast att stappla upp för trappan hemma och tänka att man aldrig mer tänker äta någonsin för att man mår så illa - det är lite obehagligt :-D

Ida (nybliven platschef för NMT Lund, tjohoo!) höll i dagens pass. Och det var som vanligt ett pass där man kunde ta ut sig till sin absoluta gräns om man ville. Jag var ärligt talat lite småirriterad över att kroppen inte kändes piggare efter tre dagars vila. Jag menar - hallå? Jag har ju VILAT! Men okej, jag har druckit 1½ liter sen vi kom hem så jag kanske var lite uttorkad innan eller vad vet jag.

Vi började med lite lätt uppvärmning med kampövningar, upphopp, armhävningar och jogging. Sen körde vi parövningar i cirkel - den ene sprang två varv medan den andre körde övningar och sen bytte. Väldigt praktiskt valde Ida övningar som innebar att man kunde hoppa över den som låg och körde fys - armhävningar och planka.

Sen delades vi in i två grupper om fem personer och skulle köra en gruppövning med stafettstuk som egentligen inte var en tävling men det blev en ändå.... 4 skulle stå i jägarvila mot vägg medan den femte sprang uppför trappan, ner längs stigen, runt trädet och upp på trädäcket, sen kutade nästa iväg. Vi körde två varv. Det blev en jädra massa jägarvila och trapplöpning efter jägarvila är inte skonsamt direkt. Sen bytte vi övningar och körde en omgång där ena gruppen jobbade rodd med gummiband och andra gruppen tricepsdips, därefter byte.

Vi sprang bort till Idas favoritbacke (no surprises!) och på vägen hämtade vi upp två stockar som vi tog med oss tillsammans med de två dunkarna som vi hade kånkat runt på. Vi fortsatte jobba i våra två lag och skulle kånka stockarna två och två - upp och ner. Det innebar att nån sprang två gånger. De som inte sprang med stock gjorde situps. Sen fick vi springa två varv upp och ner i backen i egen takt och vila i plankan tills alla var klara. På det följde en evighetslång omgång planka/bro och sen två varv upp och ner i backen igen.

Sen sprang vi ner till ängen med alla attiraljer och nu var det intervalldags. Som om vi inte hade sprungit tillräckligt. 1 min/30 s vila, 2 min/1 min vila, 3 min/samling. Och Ida sa att man skulle ligga på 9 på en 10-gradig skala och sikta på kräkjobbigt. Jotack. Kräkjobbigt var det. Vi avslutade sen passet med att kånka bort stockarna till skogen och köra en rejäl omgång magövningar både enskilt och i par. Gah. Tur att jag har gjort min 5-minutersplanka i dag, that's all I can say.... Efter det fick vi äntligen stretcha och så rundade vi av med 40 upphopp.

Efter det här passet joggade vi hem i ganska långsam takt och sen tog vi oss tid att stretcha, dricka proteinshake och duscha innan matdags. Det behövdes i dag. Jag har kommit underfund med att om jag tvingar ner min proteinshake fast jag mår illa så kommer jag kunna äta inom 15-30 minuter. Får jag inte i mig den så finns det risk att jag inte äter nåt alls och det är inte så superbra efter ett jobbigt pass.

Det var den dagen det. I morgon är det dags att köra ett pass fokuserat på 20 varv Cindy. 4 i taget, 5 omgångar. Målet är att klara det på 20 minuter. Jag ska ge allt jag har!

Inga kommentarer: