söndag 26 maj 2013

Söndagslångpass - äntligen!

Som jag har längtat efter att få till ett riktigt bra söndagslångpass alltså. Och åh vad det inte har blivit av. Andra planer, tröttmössa, slitenhet har satt käppar i hjulet och sen har vi försökt men inte tagit oss längre än milen.

I dag kände jag mig springsugen - det blev inget NMT-pass i går eftersom vi kände oss slitna och opepp båda två. Eller rättare sagt kände jag att kroppen var osugen men att det säkert skulle fixa sig bara jag kom igång, då går det liksom på rutin, men jag fann ingen anledning att pressa mig när jag egentligen behövde vila. Det kommer fler utmaningar.

I morse däremot var det läge - sova länge, rejäl frukost (Fazers rågkusar, stekta ägg, bacon, te, juice) som uppladdning och så gav vi oss ut i Bokskogen i försommarregnet. Med mig hade jag min nyinförskaffade Salomon S-Lab vätskerygga (tack till mina föräldrar för födelsedagspresenten) som skulle invigas. Och den var ganska mycket bättre än den gamla, härligt!

Första kilometrarna gick segt som sjutton och i första långa backen ville andningen inte alls vara med trots medicinering så jag trodde jag skulle avlida där och då. Lite gåvila, vatten och koncentrerade lugna andetag bättrade på det och jag tuffade på i lugnt tempo. Tvingade Joakim att berätta en massa strunt för att ge mig ett annat fokus och det började gå bättre - vid 6-7 km nånstans släppte det och bara flöt på. Så när vi var klara med milrundan var det bara att fortsätta nu när det kändes bra! Vi gav oss på sjuan och hade sällskap fram till 14,5 km ungefär, sen ville Joakim trycka på sista kilometrarna och jag fortsatte i eget tempo. 17 km, dryga två timmar - perfekt. Regnet störde inte alls, det var mest bara skönt!

Nu känner jag mig lite bättre rustad inför 12RUN nästa helg. Ett bra långpass i benen och så torsdagens urladdning på det var ett bra tecken på att jag är uthållig och envis. Jag ska nog klara att hålla igång stafetten i 12 timmar tillsammans med resten av laget. Kommande vecka innehåller två dagar på teambuilding med jobbet så det kan bli lite si och så med träningen men jag har definitivt planer på att klämma in ett styrkepass och lite spring.

Inga kommentarer: