söndag 23 augusti 2015

B.A.B.Y. Runners Team Malmö goes Triathlon 2015

En triathlon-utmaning där alla kan delta!

Det började nån gång i våras när Karoline, en av våra trognaste deltagare, frågade om nån var sugen på att vara med på en triathlon-utmaning. Såklart var det många som var nyfikna på detta så Karro gick hem och spånade på ett upplägg.

I början av augusti var planen färdig. Start i Eslöv. 30 km cykling på fina småvägar ut till Trolleholm och Trollenäs. 40 min löpning i ett litet elljusspår, alla i eget tempo. 40 min simning i utomhusbassäng (50 m), även detta i eget tempo. Sedan gemensam lunch på Bowlinghallen. Vi la ut ett evenemang i facebookgruppen och avvaktade responsen. Den var positiv får man säga - och i dag klockan 10 samlades vi alla vid Karlsrobadet för att ta oss an vår triathlon-utmaning med grenarna i fel ordning, utan tidtagning och nummerlappar och komplicerade växlingar, men med glädje, gemenskap och kompisar!
Här är hela gänget samlat och som ni ser fanns det inga större krav på cykelstandard heller utan vi hade både MTB, hybridcyklar och vanliga tantcyklar med korg! Vi gav oss av ut i sommarvädret, först ut ur Eslöv på lite trista bilvägar och sen på grusvägar genom skog och förbi åkrar, runt två slott och tillbaka till Eslöv. Det var vackert och soligt, vi hade inga problem längs vägen men stannade några gånger för att samla ihop gruppen och kolla av så att alla var nöjda med tempot. Fantastiskt fin runda, riktigt njutbart även om det började bli lite träsmak i rumpan efter 2 mil. Eventuellt kanske man kunde ha valt att ha cykelbyxor... men nu blev det inte så.

Vi stannade vid elljusspåret och parkerade cyklarna. Drack, petade i oss energi, några bytte kläder och så la vi några minuter på att göra en liten övning som Katarina har sponsrat mig med en gång i tiden och som är bra för att aktivera rumpmusklerna om man ska springa precis när man har cyklat. Jag vet inte hur mycket det hjälpte, mina ben var ganska tunga när vi gav oss av, men det hade nog varit värre utan att stretcha och aktivera lite först! Slingan var 1,4 km lång ungefär så man passerade cykel (och vätskedepå) hyfsat ofta och eftersom det var riktigt varmt såg jag till att dricka vid varje passering. 40 minuter gick fortare än jag hade tänkt mig, första varvet var riktigt tufft men sen blev det lättare och jag tror de flesta andra kände samma sak. Rätt som det var var hälften avklarat och det var bara att tuffa på hela vägen in i "mål".

En kort cykeltur tog oss tillbaka till Karlsrobadet där vi checkade in, bytte om och gav oss av till utomhusbassängen. Vi hade två motionsbanor uppbokade bara för oss (vilken lyx!) och ganska gott om plats både för snabbsimmare och oss andra "guppare". Jag är ingen särskilt van simmare och det var väldigt länge sen jag simmade några längre distanser - men det spelade ingen roll med det här upplägget utan alla simmade efter egen förmåga i 40 minuter helt enkelt och så kom man så långt man kom! 40 minuters simning kändes dock som betydligt längre tid än 40 minuters löpning för mig i alla fall ;-)

Karro hade fixat flådiga medaljer till oss så när vi kom upp ur bassängen fick vi både medalj, kram och gratulationer. Fint ska det vara!
Vi tog ytterligare en välbehövlig dusch och sen var det dags för gruppfoto och påfyllning!

Grattis gänget! Ni var helt fantastiska, inga sura miner, alla hjälpte alla och plockade fram extrapengar, hänglås, vattenflaskor m.m. till den som hade glömt nåt. Otroligt bra jobbat. Och tusen tack till Karoline som hittade på upplägget och styrde upp allt runtomkring. Det var en jätterolig dag och fast jag är trött så är jag väldigt nöjd.


För min del blev det 30 km cykling, 6,3 km löpning och imponerande 1200 m simning vilket jag aldrig trodde jag skulle klara av. Jag ska nog ta en vilodag eller två efter de här fullspäckade dagarna känner jag :-D

Inga kommentarer: