lördag 1 augusti 2015

Making good days..

Som alla som läser bloggen säkert vet så är jag en stor anhängare av tanken om att vi skapar våra egna förutsättningar och till stor del själva är delaktiga i om det blir bra dagar. Även om man givetvis inte kan gardera sig mot diverse influenser utifrån så kan vi ändå styra våra reaktioner på dessa (i de flesta fall ;-))

I dag skapade jag en bra dag för mig. Joakim gick upp tidigt för att åka till sin grabbfrukost och jag tog mig också upp, drack vatten, drog på mig springkläderna och joggade en kort runda på 4 km som gav mersmak för att sedan yoga 25 minuter med Yogobe. Global yoga for runners heter klassen som jag hittills har hoppat över eftersom den är uttänkt för att passa direkt efter ett löp-pass och det är sällan jag gör just så men i dag så! Bra start på dagen och sen blev det rågbrödsmackor till frukost.

Under förmiddagen åkte vi iväg till gymmet och jag körde mitt älskade discopass. Värmde upp med 1000 m rodd och lite rörlighetsövningar, sen blev det prehab för axlarna för säkerhets skull och en vända bröstpress i uppvärmningssyfte innan jag gav mig på enarmsarmhävningarna. Har funderat på varför de är enklare på vänster sida än på höger eftersom jag normalt sett är starkare i höger sida och den axeln dessutom är hel - i dag hittade jag själv svaret: jag är mer stabil i höger sida och behöver inte balansera upp på samma sätt medan vänster sida är lite ostabil och då blir det jobbigare för höger arm. Älskar dessa insikter!

Vidare till bänkpress och sen diverse triceps- och bicepsövningar innan vi tyckte att det räckte för dagen. Dusch och fix och kort promenad bort till Centralen för att avnjuta danska smørrebrød till lunch (ägg/räkor och brie/salami med tomatmarmelad).

Klockan 14 var vi hemma och då hade jag alltså redan gjort två träningspass. Bra dag, ju!

Inga kommentarer: