onsdag 19 augusti 2015

När 56 sekunder gör hela skillnaden...

56 sekunders telefonsamtal var så länge jag hörde av Joakim i går. 56 sekunder är ett kort telefonsamtal - även för en sån som jag som egentligen inte gillar att prata i telefon! Men 56 sekunder räcker för att höra på rösten att allt är BRA, och att veta att allt är bra däruppe på västkusten innebar att jag kunde sluta vara orolig och ledsen och landa i mitt nya liv på riktigt. Sova ordentligt, vakna och ta mig an den här dagen med tillförsikt.

Tidig väckarklocka, före klockan sex var jag uppe, duschad och tandborstad. Frukostfix, frukost med hojtande översocialt kattsällskap (innehållet i samtalet är inte på så himla hög nivå men jag har i alla fall nån att prata med!) och sen cykel mot gymmet. Betade av två glada PT-kunder på raken innan jag bytte om och hällde i mig BCAA för att köra ett eget träningspass.

Ett sånt där "go with the flow-pass". Utan några egentliga mål eller så, jag körde sånt jag kände för. Det blev lite uppvärmning och lätta latsdrag, en hel hoper räckhäv och så träning på enarmsarmhävningar som sakta, sakta blir lite, lite djupare och lite mer stabila. Steg för steg. Jag fortsatte med nyblivna favoriten pushdowns och sen blev det lite armträning. Tricepspressar och bicepscurls med rep i kabelmaskin och sen krämade jag ur det sista med tre set av "the 21" - dvs stångcurls med 7 reps på nedre halvan av rörelsen, 7 reps på övre halvan och sen 7 reps hela vägen. Pump :-) Jag avslutade med att supersetta "skalbaggen" och diagonallyft på boll för att ge hela bålkorsetten en genomkörare innan jag nöjde mig för dagen.

Cyklade hem, åt lunch, duschade, och sen cyklade jag in till stan igen för inbokad ögonfransförlängning. Jag hade det för några år sen och det var så himla praktiskt men sen slutade min "franstjej" och jag orkade inte hitta nån ny. Men nu ramlade jag över en deal så det var dags och jag ångrar inte beslutet. Så himla snyggt och praktiskt! Trasslade mig genom festivalkaoset i stan ner till Universitetsholmen, parkerade cykeln och tog en timeout med finfika på en uteservering och läste bok i en halvtimme. Sen var det dags för PT-möten - enskilt möte med mina två PT-kollegor en i taget för att prata om höstens utmaningar, kommande PT-kväll och företagsevent.

Sen cyklade jag hem. Loggar alltså dryga 3 mils cykling i dag och ett styrkepass. Får väl vara godkänt. Nu blir det träningsvila i två dagar (utom transportcyklingen då) inför två utmanande dagar i helgen, jag räknar med att dra ihop ungefär 9 träningstimmar dessa två dagar så det kan eventuellt vara bra att vara lite utvilad! I morgon ska jag till "vuxenjobbet" - det blir intressant att se hur mailboxen ser ut efter nästan 4 veckors frånvaro. Fast jag börjar dagen med en PT-kund och jag har dessutom packat badkläder och en extra handduk i väskan så att jag kan ta mig ner till Ribban för ett dopp efter jobbet om jag skulle känna mig sugen på det. Kreativ planering :-)

Inga kommentarer: