måndag 16 november 2015

En alldeles strålande måndag!

Ja, förutom vädret alltså, som har varit alldeles fenomenalt fantastiskt äckligt....

Men vädret råder man ändå inte över så oftast försöker jag undvika att låta det påverka mig. I dag hade jag dessutom osannolik tur eftersom det inte regnade nån av de gånger jag var ute i längre tid! Valde att cykla i dag eftersom jag kände för att röra på mig och det var rätt kallt i går kväll = risk för halka och vi har inte bytt till vinterdäck på bilen än....

PT-kund 07.15 innebär hemifrån 06.30 och det var inga problem i dag. Trampade lugnt mot Universitetsholmen, hade precis rätt kläder för temperaturen, träffade på lite lätt duggregn längs vägen men inte så att det störde. Kom fram i tid, bytte kläder, tog emot kund, körde ett bra pass. Sen var det dags för "egentid" för min del!

Kände mig stark, precis lagom mätt i magen, vaken, redo. Gick ut och värmde upp med rörlighetsövningar och undanplock efter helgens gymbesökare och sen drog jag igång mitt pass. Uppvärmning med latsdrag, sedan chins. Två repetitioner mer denna vecka jämfört med förra veckan. Totalt alltså, inte i varje set då! Fortsatte med ryggövningar och tokälskar T-bar-rodden, jag bara mosar på och ökar i den och det känns inte brutaltungt. Roligt! Gjorde mina schemalagda magövningar och kunde inte motstå frestelsen att köra situps med en 10 kg stång på raka armar (raka ben, kontrollerad rullning genom samtliga ryggkotor, stången mot taket hela tiden) och vet ni - det GICK! 12 kg nästa :-)

Dusch, fix, inom Barista för frukostklassikern latte + macka med ägg och kaviar innan jag rejsade till kontoret i typ tretti knyck på cykel i ösregn. Urk! Nåja, man är inte gjord av socker och jag blev snabbt varm igen när jag kom in på kontoret.

Sen var jag ju LEDIG klockan tre när jag hade jobbat klart så jag cyklade hem i gråväder men det regnade inte på mig. Skönt. Jag hade tänkt springa en runda oavsett väder så det var en oväntad bonus. Så jag var i princip bara inne och kollade posten, konstaterade att jag hade paket att hämta på kiosken, knödde ner paketavi + leg i fickan på löparjackan, hängde av mig regnjackan, gick på toa, stack ut. 3,3 km på typ 21 minuter i dag, löpningen kändes lekande lätt och jag lyckades faktiskt springa hela 2 km utan gåvila! Kroppen fattar. Kroppen minns att vi har sprungit ganska så långt ett antal gånger, att vi KAN det här. Hurra för det!

Joggade in på kiosken, hämtade mitt paket och promenerade hem. Kastade av mig jackan och strumporna, drog fram yogamattan och spenderade 22 minuter i sällskap med Camilla och Johanna från Yogobe och deras After-run yoga. Skönt! Den här veckan har jag bestämt att jag VILL yoga varje dag. Inte måste, VILL. Viktig skillnad :-D

Värmde matlåda, åt middag, var klar halv sex och hade bara lite skrivarbete att göra under kvällen. Och just det, paketet? Efterlängtat, från Kari Traa. Innehöll världens skönaste mysbyxor (jag har inte haft några på evigheter för jag har inte hittat rätt) och en superlätt, supermjuk fleecetröja i knalligaste orange. Så när jag hade skrivit klart tog jag en dusch och drog på mig mjukisbyxor och yllestrumpor att hänga i. Lovely!

Nu ska jag fortsätta min VAB-vecka - VAB i detta fall betyder Vård Av Blondin, alltså. Lite extra fokus på mig, lite mindre fokus på alla andras träning och hälsa.

Inga kommentarer: