fredag 20 november 2015

Nån slags superfredag. Vad hände där?

Den här fredagen kan jag verkligen inte klaga på!

Tidig start på dagen förvisso med en morgonkund i gymmet, sedan rask marsch till kontoret med en latte och en äggmacka i högsta hugg för att ladda för förmiddagen. Företagshälsovården skulle ha föreläsning om stress och förebyggande av stress och en kreativ kollega hade föreslagit att jag kunde bidra med ett inlägg under föreläsningen. Så jag fick "30 minutes of fame" och gjorde (enligt mig själv i alla fall) ett ganska bra jobb. Både företagssköterskan som höll i resten av föreläsningen och flera i publiken berömde mig för öppenhet och ett bra upplägg så det kändes fint. Vi upprepar föreställningen för ny publik nästa vecka :-D

Sen hann jag kolla mailen en snabbis och släcka lite bränder och äta lunch innan jag hade ett konstruktivt möte. Efter det sköt jag helt enkelt ut mig från dagens sista möte eftersom jag inte var liv-och-död-viktig - och gick till gymmet i stället. Ärligt talat funderade jag på att åka hem och bara strunta i det för jag kände mig inte särskilt laddad för träning. Ganska mycket träningsvärk efter crossfit och benpass. Fast det var ju tur att jag inte gjorde det kan man säga...

För det här var ytterligare ett sånt där superpass som dyker upp emellanåt! Det började rätt så oskyldigt med lite hopprep och rörlighetsövningar och axelprehab och det. I lugn och ro. Kände mig ovanligt stark på skivstångsrodden men la inget större värde i det innan jag formligen exploderade med nya högstanoteringar i både axelpress, enarmsarmhävningar, stångcurls och cable crunches. Som om det inte fanns nån gräns.

Axelpressen var roligast. Jag lastade på vikt på smithstången och kollade tillbaka i träningsdagboken "brukar jag ha så mycket egentligen?". Njae, sista setet förra veckan hade jag nåt kilo mindre men äsch, tänkte jag, det går nog bra. Jadå, det gick bra. Väldigt bra. Så jag kastade på 2½ kg till och lyckades klämma tre set på den vikten. Vänsteraxeln känns helt normal och o-öm och den samarbetar som den ska. Och då orkar jag tydligen mycket mer än jag brukar! Tjohoo!

Med det gympasset avklarat drog jag på mig överdragsbyxor och fleece och traskade bort och hämtade min bil och körde hemåt, via djuraffären för att hämta lite "crazy cat lady supplies" till mina pälsklingar. Det firades med en mugg te och en ostmacka i soffan innan jag skärpte mig och dammsög, slängde in alla träningskläder i tvättmaskinen och gick och duschade.

Föreläst som ett proffs, tränat som Hulken och köpt kattsand som en bra kattmatte. Och snart kommer min soldat hem. Typiskt bra fredag alltså!

Inga kommentarer: