tisdag 13 maj 2014

B.A.B.Y. Runners Team - lerigast vinner?

I kväll hade vi förlagt passet till Pildammsparken eftersom Bulltofta var invaderat av Blodomloppet. Nyttigt med lite miljöombyte, kanske? För min del innebar det dryga 10 km extra på cykel i dag eftersom jag har Bulltofta precis runt hörnet - men det är ändå hanterbart.

I kväll ansvarade Ida för passet och jag bidrog med löpskolningen och stretchen. Det var ett riktigt bra och varierat pass.

Vi inledde med lite uppvärmningsövningar och småjogg med Ida innan jag tog vid. Vi pratade om rörelsekedjor, om vikten av att aktivera baksidan och körde några uppvärmningsövningar till innan löpskolningen. I dag prioriterade jag de bitarna jag själv kände att jag behövde inför passet - stretch av höftböjare med rotation, "draken" (för aktivering av baksidan) och stående stjärnan för att väcka core och utsida höft. Sedan löpskolning med låg skip, höga knän, hälkickar, kombo högt knä + hälkick (alla hatar den koordinationsövningen men den är SÅ nyttig!), Ravellisteg och månsteg. Och så en omgång korta sprinter för att få fart på fötterna.

Sedan tog Ida över och la upp en liten cirkel med fokus på "snabba fötter". Låg skipping fram och tillbaka i ett mönster mellan koner, snabba steg fram och tillbaka över rep, jämfotahopp i sidled över rep och långa steg i repstege. Vi körde tre varv och det var jätteroligt!

Efter den cirken var det dags för stegringslopp och det var nu det blev lerigt. För vi körde på en fin grusraka med - några rejäla ler- och vattenpölar. Springer man med fullt ös så blir man lerig - och ju mer lerig man är på baksidorna, desto bättre, för det är ett kvitto på att man använder baksidorna när man springer :-) Dagens intervallupplägg var supertusingar - fast lite kortare för löpsträckan vi hade till förfogande var ca 70 m lång. En vända, 30 sek vila, 2 vändor, 30 sek vila, 3 vändor, 30 sek vila, 4 vändor, 1 min vila och på't igen. Inför sista intervallrundan fick vi 2 min vila och sen blev det fullt ös på de sista fyra intervallerna.

Som en liten bonusöverraskning fick vi springa 3 varv i trappan också innan stretchen. Och sen cyklade jag hem, glad, nöjd och lerig! 

I dag har jag avverkat ca 35 km cykling, 75 min träning på gymmet och 75 min löpträningspass. Fyller på förråden med spaghetti med köttfärssås och en bit kaka innan läggdags :-)

Inga kommentarer: