fredag 16 maj 2014

Fredagsmys med Tuffe-Uffe!

Ett pass i "buren" med Ulf fick avsluta veckan. Efter två dagar där jag bara har instruerat och inte hunnit träna själv var det fantastiskt lyxigt att kunna fokusera på sig själv och veta att nån annan håller koll på allting!

Ulf körde sitt vanliga upplägg med 5 zoner: Liten skivstång, stor skivstång, däcket, mixzonen, bur-zonen. I dag valde jag att börja med bur-zonen för att vara så pigg som möjligt där. Och så hade jag tagit med mig magnesiumburken som jag placerade ut i bur-zonen och meddelade att alla fick lov att använda av om de ville. Allt annat hade ju varit typiskt antisocialt. Sen pep jag själv iväg till burken och laddade med mera magnesium innan stora skivstången också för att slippa handskarna. Det var bra det!

Man kan säga vad man vill om vila men det FUNKAR faktiskt. I dag var jag Hulken ungefär. Första varvet kämpade jag själv i monkeybaren och klarade halva sträckan med visst besvär men det gick! Andra varvet fick jag hjälp av Ulf så då klarade jag hela. Skitnöjd är jag! Chins gick också bra i dag, jag ÄGDE på däck-burpees & co. och lilla skivstången gick också galant. Jag envisades med att köra högreps frivändningar med 30 kg skivstång - för det GÅR. Det är svintungt och jag får låta och grymta lite men det går. Drag till hakan gillar inte min vänsteraxel så jag tar en lättare kettlebell i stället för skivstången men annars är det bara att kötta och ÄLSKA att jag kan köra högreps med vikter som var nära mitt max för bara nåt år sen.

Vi körde två varv i buren, plockade undan och gick in i stora salen. Där blev det först 2 min sprint med kompis (korta sprinter men hela tiden), sedan 30 sek explosiva armhävningar på bosu följt av 30 sek reverse burpee. Löpning där kamraten håller runt höfterna, två varv. Skottkärran, ett varv. 2 x 30 sek sidoplanka och sen äntligen stretch!

Det var nån som sa under passet att "det är så gött när det är gjort" men jag tänkte att nej min vän, det här är gött medan vi gör det! Visst, det var kräkkänsla ibland, men det var roligt, härligt, underbart att träna i dag. Fler såna pass, ja tack!

I morgon händer det helt andra roligheter. Den som väntar får se :-)

Inga kommentarer: