söndag 11 maj 2014

Vi bygger en smoothie!

Dagens träning har mest bestått i att kånka möbler och kasta grejer i containers. Och så lite heminredningspyssel. Det blev bitvis skitbra och bitvis har jag lite kvar att fixa men det är inte särskilt kul att blogga om för en äkta anti-heminredare :-)

Däremot har jag byggt lite mellanmålssmoothies och det var betydligt roligare. Here goes: Vegansmoothie med hallon!
Annie frågade för ett tag sen i sin blogg om smoothies utan mjölk. Alltså varken mjölk, kvarg, yoghurt eller sånt som ser ut som mjölk (havremjölk, mandelmjölk etc göre sig icke besvär). Jag använder oftast kvarg i mina smoothies eftersom jag inte är superförtjust i banan och man behöver ha nåt som gör smoothien lite krämig, annars blir den mest bara "isig". Men i dag bestämde jag mig för en annan modell som ni ser här ovan.

Jag hade två bananer som ärligt talat hade sett sina bästa dagar och en halv avocado som blev över efter middagen. Hallon - ja, jag vet att det är nästan kriminellt att köra frysta hallon direkt i smoothien i stället för att koka dem, men jag pallar inte att hålla på och koka och frysa in i isbitsformar. Du gör som du vill, jag tar risken för min egen del. En näve havregryn (säg inget till Annie men havremjölk = havregryn mixade med vatten så en näve havregryn i smoothien blir typ samma sak som en skvätt havremjölk) för fibrer, protein och bra konsistens. På toppen lite akaciahonung och vaniljpulver. Vätska då? Ja, mjölken gick ju bort i det här fallet, äppeljuice hade funkat men eftersom jag hade äpple/päron/hallonjuice hemma så var det ännu bättre i en hallonsmoothie. Mixa, kolla konsistensen, mixa lite till - klart!

En knallrosa helvegansk och väldigt god smoothie. Massor med vitaminer och mineraler och hyfsad mättnadskänsla tack vare banan, avocado och havregryn. Förpackad i två termosmuggar i kylen - två mellanmål och en liten skvätt som jag kunde dra i mig som efterrätt. Perfekt start på en intensiv vecka!

Inga kommentarer: