torsdag 8 maj 2014

Recept på en lyxig onsdag

Massage, styrketräning, gofika och 4good

Ja, det var helt klart receptet på en riktigt bra onsdag! Kontorsmassören var i huset och jag hade påpassligt bokat en förmiddagstid för att få massören att ge min vänsteraxel lite extra kärlek. Man kan säga att det var "tough love" för fy satan vad jag svor men åh så skönt det var efteråt!

Efter avslutad arbetsdag gick jag mot gymmet. Med den lite felaktiga bilden i huvudet att jag hade massor och massor med tid. Fast det har man inte när man kom iväg från jobbet en halvtimme senare än tänkt, då... Anyway, det kom jag inte på förrän efter passet ändå så det spelade ingen större roll för träningen!

Det blev Martins löpstyrkeprogram enligt schemat - men med lite bonus. Jag började med frivändningar och var ganska bestämd på att i dag var det dags för 40 kg. Så jag laddade upp med alla småvikter och drog igång. 35 kg, inga problem. 37½, inga problem. 38½ gick också bra så då slängde jag på två halvkilosvikter till och fixade 39½. Dags att byta halvkilos- och 1,25-kilos mot en 2½-a och ta 40 kg. Nej, inte med stång + 2x10 för det känns fortfarande brutaltungt, men 40 kg gick alltså jättebra. Heja mig! Knäböjen var det inga större konstigheter med, jag höll mig på 75 kg och fokuserade på djup och teknik.

Efter det trodde jag att jag skulle jobba i stora kabelmaskinen men tji fick jag, en tjej snodde den mitt framför nosen på mig. Så då blev det lilla kabelmaskinen i stället (den har lite kortare aktionsradie så Malous latsdrag funkar t ex inte) och fokuserade reverse flyes samt liggande rodd, en gammal favorit. Älsk på känslan av stabilitet och muskelaction mot bänken :-)

Vidare till det lite mer explosiva jobbet. Boxjumps. Det finns väldigt fina boxar på Universitetsholmen som kan vändas på tre håll och bli högre och högre. Yeah! Grymt tryck! Och så utfallshoppen med 2 x 1 kg hantlar. Jag kände att jag behövde lite extra återhämtning mellan seten så jag langade in lite superset för biceps och triceps när jag ändå stod vid kabelmaskinen. Asbra.

Lite stretch och in i duschen där jag fick lite småbråttom för att klockan hade tickat iväg. Nåväl, jag har snabbat mig förr så det gick att bli färdig illa kvickt för att gå iväg mot Satori där vi hade stämt träff. De har afternoon tea-buffé på onsdagar så jag gick loss på surdegsbröd, scones, skorpor och bakverk. Smaskens!

Och sedan var det dags för 4good. Fast det förtjänar ett eget inlägg.

Inga kommentarer: