söndag 18 maj 2014

Slagen hjälte



Det vackra marmorerade på bilden är insidan av min vänstra överarm. Som hade ganska mycket närkontakt med en viss stålvajer i går - visserligen genom en långärmad tröja men det satte tydligen sina spår ändå :-) Faktiskt kan man följa vajerns spår hela vägen över vänster kroppshalva om man vill fast jag ska bespara er ytterligare detaljer!

Nåväl, blåmärken ger ju med sig och som tur är sitter jag inte och viftar med armarna så mycket till vardags att det är direkt iögonfallande för andra. Som inte riktigt begriper tjusningen i att åla i skogen, göra situps i lera och kasa runt på en stålvajer på fritiden :-)

Trots blåmärken och lite trött kropp gav jag mig ändå på en löprunda. Tanken var egentligen att klara minst 2 mil, men en blick på klockan och insikten att jag hade ett plan att hinna med gjorde det lite stressigt. Vi åkte mot Bokskogen för att springa minst ett varv på tian och sen se vad vi hann med.
Det var riktigt jävla apjobbigt i dag - jag hade verkligen o-flyt i löpningen och pulsen bara skenade så jag fick mjölksyra av absolut ingenting. Inte fick jag nån vidare återhämtning i nerförsbackarna heller utan jag bara flåsade och flämtade. Jag kämpade på 8 km innan jag släppte iväg Joakim för att försöka springa i eget tempo - göra klart tian och sen ta en runda på trean var min plan medan Joakim skulle hinna ett varv på sjuan. Det blev bättre när jag bara sprang i eget tempo och inte försökte haka på Joakim men skönt blev det aldrig. Helt okej - kanske dålig nattsömn, lite stress över resan och de senaste två dagarnas träning har gjort sitt till.

Nu sitter jag på ett hotellrum i Tyskland och ska strax bege mig ut och jaga lite mat. Eller se vad hotellrestaurangen erbjuder. Två dagars konferens på huvudkontoret väntar och som vanligt börjar vi så tidigt i morgon att första morgonflyget inte anländer tillräckligt tidigt. Sen är det mitt eget val att ta eftermiddagsflyget i stället för kvällsflyget. Det suger att komma ner precis vid läggdags - åka taxi i mörker till hotellrum där man ska försöka somna direkt för att det blir en lång dag i morgon. Hellre då åka tidigare, hinna "landa" mentalt, äta gott och somna i lugn och ro. Två vilodagar väntar (fast jag ska satsa på att yoga med Yogobe för att ta hand om kroppen lite), sen får vi se vad jag gör med onsdagsträningen eftersom det är dags för St Hans Extreme på torsdag. Årets spyfys blir det ju oavsett men det vore skönt att ha fräscha ben!

Inga kommentarer: