måndag 18 februari 2013

NMT - blötaste kortspelet ever...

Daniel hade aviserat före passet att vi skulle spela kort - och det gjorde vi. Trots blötsnö, småregn och allmänt äckligt februariväder!

Vi delades in i 3 lag med 3 personer i varje och varje lag fick en bunt spelkort att hålla reda på. Sen värmde vi upp på vanligt sätt med lite gång, lite löpning, lite vevande med armarna och lite kamplekar med påföljande "bestraffning" i form av armhävningar, situps och sånt. Redan under uppvärmningen blev jag härligt blöt på ryggen och handskarna var genomsura, men det var bara att härda ut. Nånstans på vägen plockade vi upp några stockar också som vi fick köra lite utfallssteg, axelpressar och benböj med.

När vi väl var uppvärmda var det dags att spela kort. Spelet var en förenklad form av "skitgubbe" och det laget som tog hem sticket skulle komma på en övning som övriga två lag fick göra. Det blev ganska blandat - löpning, ålning, krabbgång, jämfotahopp och björngång, situps med stock, knäböj, jumping jacks m.m. Lite segt i början tills vi hade fått in snitsen med att komma på övningar under spelets gång så att man snabbt kunde sätta igång gänget så fort spelet var vunnet.

Sen sprang vi nerför backen och nu var det Daniel som höll i kortleken för en riktig klassiker. Spader var knäböj eller burpees, ruter var armhävningar, hjärter var fällkniven och klöver var mountainclimbers. Sen gjorde vi helt enkelt så många övningar som korten bestämde - favoriten var nog när vi fick ruter tio, kung och knekt på raken.... Joker var också med i spelet och det betydde 3 varv löpning upp och runda träddungen i backen och ner igen. Jag ska ärligt erkänna att jag fegade lite på den löpningen. Det var hal blötsnö överst och frusen ojämn äng under och jag var inte ett dugg sugen på att stuka flera fötter den här vintern!

Vi avslutade med jägarmarsch tillbaka och 40 upphopp. Ingen stretch ute i det kalla, kalla regnet i dag...

Hem, packa upp matkassar, varm dusch, kläder i tvättmaskin, MAT. Te. Vila. Snart sovdags. Ska bara hänga tvätten och packa väskan inför morgondagens pass med PT-Malou, tjohoo!


Inga kommentarer: