måndag 4 februari 2013

NMT - lera, löpning, mjölksyra...

Dagens pass var av sorten "hur ini glödheta h-vete överlevde jag det här?" Och så var det dessutom jubileum, för vårt allra första prova-på-pass var den 4 februari 2012! Fast det firade vi inte. Mer än att vi blev genomblöta och leriga, då....

Peter chefade i dag över ett ganska litet gäng, 9 deltagare tror jag vi kom upp i. Efter en uppvärmningsjogg var det dags för en klassisk Peter-övning: hoppa bock och krypa under. På ett långt led runt på gräsplanen - så då blev man lerig på knäna etc direkt. Skönt att ha det överstökat ;-)

Väl uppvärmda var det dags för en förflyttningsövning. En kombination av gående kålmask, alligatorgång, sprint, situps, jämfotahopp och sprint. Fram och tillbaka mellan lyktstolparna. Och så lite extra armhävningar på det eftersom vi inte gick tillräckligt djupt i alligatorgången. För att vänta in resten av gänget fick vi sen köra sprint med 20 sek planka vid varje lyktstolpe.

Vi fick sprinta lite till sen. 10 korta sprinter - fast vi skulle ner i magläge mellan varje sprint. Lite roligt att testa spurtstartsteknik (i blött gräs då) men det blev rätt mycket mjölksyra!

Vi sprang en sväng till och landade sen i utegymmet. Cirkelträning. 10 jämfotahopp över stock, 15 tricepsdips, 8 burpees, 3 chins. 3 varv. Parövningar på det - situps på varandras rygg (en står på alla fyra, den andre lägger sig på dennes rygg och kör situps), armhävningar med snurr, halv finne med armhävning. Japp. Sen "vindrutetorkaren" i blött iskallt gräs varvat med benkast med kompis. Det var så blött så det går knappt att beskriva. Och kallt. Huuuuu.... För att få upp värmen fick vi sen köra burpees tills alla hade gjort 15. Och sen gjorde vi upphopp i kompisformation utan att veta hur många vi skulle göra, vi skulle bara köra tills Peter sa stopp. Det är tusenfalt jobbigare än när man vet hur många det är som gäller! Vi körde 40. Det räckte så.

Joakim och jag hade varit så optimistiska att vi sprang till Bulltofta. Så vi fick vackert springa hem också, dyngsura och leriga. Så fort vi hade packat upp matkassarna som väntade på trappen var det raka vägen upp i duschen där vi i princip sköljde av oss med kläderna på innan vi stoppade kläderna i tvätten och oss själva i en varm dusch. Och det här passet var verkligen av det slaget att det sög all energi - det tog mig minst en halvtimme att klämma i mig middag och jag känner mig totalt slut.

Well, benpass i morgon, bäst att försöka vila upp sig! 

Inga kommentarer: