torsdag 28 februari 2013

Styrkepass, lite funderingar och månadsstatistik

Det var tidigt, tidigt att gå upp i morse. Önskade mig så innerligt att ligga kvar och sova men jag visste också att om jag inte gick upp och kom iväg så skulle det kosta dagens styrketräningspass. Som jag verkligen ville få till. Ville - inte måste! Så jag gick upp, åt frukost och gav mig av till gymmet, morgonrufsig och osminkad som vanligt....

Överkroppspass. Fokus på greppstyrka och teknik. Lång excentrisk fas, 8-6-4-2 av pullups, armhävningar, negativa situps med viktskiva. Räkna sekunderna, hålla spänningen - tufft! Sen omgruppering i skallen, helt vanliga 8-10 reps i de fyra sista övningarna. Raka drag i kabelmaskinen (gött!), militärpress med skivstång, och sen problembarnet - raka benlyft hängandes i raka armar. Jag lyckas inte kontrollera rörelsen så jag pendlar hej vilt och så har jag svårt att hålla greppet dessutom. Jobbigt! Bytte ut vartannat set mot vanliga captain's chair för att känna att jag hade lite koll, måste verkligen jobba på den övningen. Avslutade med rotation med skivstång innan jag duschade och fixade mig inför arbetsdagen. Skönt att ha gjort ett bra träningspass!

Fundersamt i hjärnan var det i natt och när jag cyklade både till och från jobbet. För PT-Malou har väggat och är sjukskriven på obestämd tid. Jag är (som vanligt) inte ett dugg sugen på att byta PT. Nu går det visserligen ingen akut nöd på mig för jag har precis fått ett nytt upplägg som jag klarar mig på i 10 veckor men ändå. Fast det kanske blir bra ändå, jag får väl ge det en chans. Och Malou, du ska veta att jag håller alla tummar för dig, och behöver du prata av dig med nån som har varit i situationen själv så är det bara att säga till!

Dagens träning blev den sista för februari och det är dags att summera månaden. Kort månad, 2 hela vilodagar. På 26 dagars aktivitet har jag gjort 46 träningstimmar, därav är 15 timmar transportcykling. Nästan 16 timmar NMT, ynka 8½ timmars löpning och 8 timmar styrketräning, dvs 2 pass i veckan. Good enough. Det har gått åt dryga 15000 kcal på träning enligt pulsklockan så det är inte så märkligt att jag behöver äta hela tiden ;o)

I morgon är det 1 mars och då startar utmaningen "Springa varje dag i mars". Har inte bestämt mig för om jag ska morgonjogga eller springa eftermiddagsintervaller i morgon, vi får väl se hur det känns i morgon bitti!

Inga kommentarer: