lördag 16 februari 2013

NMT - dagisavdelningen Dyngbaggen :-)

Japp, i dag var det lite "dagisvarning" på passet. Men ROLIGT!

Det var Dan som chefade över 10 glada NMT'are i dag. Han började helt kreativt med att låta oss gå i takt på EN kolonn i stället för två, herregud... Hur ska man klara av såna förändringar? Sen fick vi springa, rulla lite axlar, gå björngång och krabbgång (låååångt...), hoppa på ett ben, springa baklänges och såna roligheter. Dan tog även upp den gamla klassikern att låta oss lösa uppgifter medan vi joggade. Gruppera om oss i åldersordning, enligt födelsemånad och födelsedatum. Det är kul och vi är ganska bra på det faktiskt, alla har vanan inne med att hojta siffrorna ;-) Vilket vi firade med 5 burpees.

Sen blev det parstafett. Åla fram till ryggsäcken, göra 5 repetitioner av en övning, sprint upp och ner för backen, byte. Vi körde fyra varv. Första varvet var det 5 hand-release pushups, andra varvet situps, tredje varvet mountainclimbers och sista varvet burpees. Burpees plus backsprint är fortfarande i särklass jobbigt! När vi var klara kom nån på att vi borde vänta i plankan så då gjorde vi väl det då. Ett bra tag.

Det var dags för en teambuilding-övning. Uppställning på två kolonner vända mot varandra och så höll vi i varandras händer. En person i taget fick "kasta" sig på de andras underarmar och bli transporterad från ena änden av kolonnen till den andre. Roligt! Efter det blev det dagisavdelningen Dyngbaggen för Dan hade sett en stor snöboll som några andra kreativa människor hade rullat ihop. Vi fick rulla iväg den (vi hjälptes åt några stycken i taget) en bra sträcka och sen tillbaks. Den blev både större och tyngre på vägen och dessutom lite platt på sina ställen så den fastnade emellanåt.

Lugn jogg sen uppför första backen till platån där vi körde parövningar. Axelpress, sen stående rodd med kompis - kompisen står i "skottkärreposition" under tiden och så "ror" man genom att lyfta upp kompisens ben. Bra grej! Andra omgången av denna var vi såklart tvungna att gå en sträcka skottkärra också när vi ändå stod där ;-)

Sen fick vi springa upp till utsiktspunkten i "eget tempo" och däruppe vankades det klättrande planka och en benövning som mest såg ut som en korsning mellan krabbgång och cancan. Tjusigt! Vi tog oss neråt igen lite lugnare eftersom det var förbaskat halt här och var och sen var det löpning tillbaka till Fäladshallen som gällde. 33 upphopp och stretch!

Jag har funderat lite på att jag inte alltid tycker att jag får ut så mycket av NMT-passen som jag skulle vilja. Fast det hjälper nog inte att skylla på instruktören utan lösningen är att jag SJÄLV måste ta tag i att pressa mig utanför bekvämlighetszonen. Springa lite fortare, gå lite djupare i armhävningarna, stå kvar i plankan lite längre.. Inte bli bekväm. Förra året räckte det bra att göra som instruktören säger men nu måste jag själv göra en insats om utvecklingen ska fortsätta framåt och uppåt. För jag vill fortfarande bli snabbare, starkare, snyggare!

Inga kommentarer: