torsdag 7 februari 2013

No pain, no gain?

Nja. Inte riktigt. Men styrketräning kan få vara riktigt jävla jobbigt ibland och så var det i morse när jag körde mitt överkroppspass.

Det var inte lika segt i kroppen som i måndags och det tackar vi för! Uppvärmningsrodd i vanlig fart, sen den vanliga kombon av benböj, superman och armhävningar. Det där med armhävningar kändes något jobbigt efter gårdagens pass så jag blev lite orolig för bänkpressen. Fast det behövde jag inte, det gick lätt att öka och 10 reps med 35 kg var inga större problem. Härligt!

Fortsatte med latsdrag (ökade!) och axelpress, skivstångrodd (tungt...), Malous ondsinta småövningar för baksidan av axlarna och sen kombinationen bicepshäv/tricepsdips. Jag brukar alltid köra de ondsinta småövningarna sist men i dag var smithen upptagen när jag skulle använda den så jag bytte plats på de sista två övningarna. Och det var kanske tur för det var betydligt roligare att avsluta med en övning jag gillar. Jag ska försöka tänka på det framöver så att jag inte avslutar med en hat-övning!

Sen var det dags för duschen och jag började känna av armarna. Underarmarna så pass spända att jag knappt fick av mig pulsklockan. Det där med att föna håret och sminka sig efteråt ska vi bara inte tala om, det blev intervallövningar av det :-D

Men ja, det styrkepasset tog som det skulle, och starkare blir jag! Ett rejält mellanmål senare och jag var redo för en arbetsdag och så kyckling pot-au-feu till middag. Kunde vara sämre. Dessutom kommer det en dokumentär om Carolina Klüft på tv i kväll som jag ser fram emot!

Inga kommentarer: