söndag 3 februari 2013

Söndagslångpass med fikapaus

Dagens meny var 2 mil. Vilket vi löste genom att springa till Torup och fika och sen springa hem igen! Det var en ganska trevlig tur faktiskt men jag mindes inte att det var så mycket asfalt på Utflyktsstigen, borde ha haft asfaltsdojorna i stället för mina älskade Salomon Speedcross...

Stigen mot Torup går precis bakom parkeringen hemma så det var bara att starta direkt hemifrån. Laddade med vätska, energibars, elastisk linda och lite annat smått och gott gav vi oss av efter en rejäl frukost och lite idisslande. Ut genom Husie och Kvarnby till Södra Sallerup, via Bjärshög genom Bara, förbi golfbanan och en sväng genom skogen där vi inte alls kände igen oss tills vi kom fram till slottet och fiket. I dag gick vi till "slottskaféet" i stället för friluftsgården och det var ett bra fikaställe!

Efter att ha mumsat i oss diverse godsaker joggade vi hemåt igen. Enda problemet med att ha fikastopp sådär mitt i är att kläderna är lite fuktiga och kyliga, det tar några kilometer innan man får upp värmen igen! Men det var bara att tugga på och fram till ungefär 15 km gick det hur bra som helst, sen började magen knorra och jag mådde lite småilla. Fick lägga in lite gångpauser här och var - men klarade ändå av 20 km på 2:12 ungefär (för de som har mig på Endomondo står det 2:14 men jag stängde inte av telefonen förrän jag var inne i hallen och hade fått av mig skor och ryggsäck och fiskat upp telefonen...). Det tyckte jag var absolut godkänt. Det är himla länge sen jag sprang långpass på riktigt ju men det ska väl bli ändring på det nu i vår.

Sen åt jag (lite sen...) lyxlunch. Grovt bröd med perfekt mogen avokado - på ena skivan lassade jag på skagenröra och räkor, på den andra mjuk och mogen brieost. Mums! Ett bubbelbad på det och så "Lady och Lufsen" till middag så går det ingen nöd på mig i alla fall.

Har för övrigt bestämt mig för att köra "vit februari" i år igen. Fast jag börjar först i dag eftersom jag väldigt gärna ville fira mig själv med gott bubbel i går. Så då kör jag fram till 2 mars i stället!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Som sagt: Tokingar! :)

Lady och Lufsen-middag får mig att tänka på den där sketchen, som jag tror kommer från Lorry, som slutar med att ansiktet körs ner i tallriken för att sen skyffla över spagetti och köttbullar över kanten... Plötsligt blev inte er gårdag lika lyxig. :)

Pernille sa...

Alltså... vi struntade i den där biten med att rulla frikadeller över tallriken med nosen :-D