onsdag 27 februari 2013

NMT - spyfys "Stjärnan"

Ida-pass i dag och det blev riktig spyfys.

Lugn uppvärmning först, lite gång och jogg och få igång armarna, sen jobb i cirkel. Jogg på stället med olika kommandon som kroppsdelar i marken, upphopp, ner på mage, fram, tillbaka, höger, vänster. Sen körde vi olika förflyttningar som enbenshopp, skridskohopp, jämfotahopp, höga knän, spark i baken, varvade med armhävningar, situps, burpees, upphopp och sånt. Under tiden pysslade Ida ihop en liten "bana" till oss.

Dags för cirkelfyspasset "Stjärnan". Utgångspunkten var ett stort träd ute på ängen. Härifrån sprang man till station 1 där man sprang 2 varv slalom mellan västar och sen 2 varv höga knän med lite upphopp emellan. Tillbaka till trädet och vända, sen station 2: löpning halva vägen upp i backen, ner till trädet, hela vägen upp och hela vägen ner. Från trädet sprang man till station 3, 10 burpees, tillbaka till trädet och sen till station 4 som låg granne med station 1 - på station 4 gjorde vi 20 tricepsdips på bänk och sen tillbaka till trädet och vända för att börja om med station 1. Jag hann med exakt 5 hela varv och det var helt spyjobbigt. Syns också på pulskurvan som ligger rätt jämnhögt under hela den tiden vi körde "stjärnan"!

En liten Ida-stafett på det. Lagen ställde sig i jägarvila, förste man kröp under och kutade uppför backen, näste man kröp och kutade etc. Försten uppe på krönet ställde sig i plankan, resten fyllde på, förste man ålade under och kutade ner för backen och resten följde efter. Förste man i plankan, resten fyllde på, alla ålade under - klart!

Sen sprang vi lite jägarmarsch och körde uppvärmningsövningen i cirkel igen, denna gång i något högre tempo så det var verkligen full fart och snabba reaktioner som gällde. Vi avslutade med lite bålövningar - rygglyft, omvända situps och lite sånt under stjärnorna. Stretch och 25 upphopp till slut.

Jag är riktigt mör, det tog mig en halvtimme att äta sen... Alla upphopp påpekade ganska tydligt vad jag sysslade med i går, låren var helt slut efter all backlöpning och det var ganska tungt att springa hem. Men skönt också, härligt att få ta ut sig ordentligt.

Inga kommentarer: