onsdag 6 februari 2013

NMT - ingen spyfys, mycket transportjogg

Dagens NMT-pass var av "jaha"-sorten. Inte vansinnigt tufft, inte sjukt roligt, men det var ganska skönt att träna. Det var ingen av våra vanliga instruktörer utan en kille som heter Per, polis och fystränare, som brukar hoppa in ibland när det kör ihop sig i Daniels schema. 8 deltagare på passet i dag inkl. en provapåare som blev tokfrälst direkt :-)

Vi började med lite uppvärmningsjogg, armhävningar, jumping jacks, skidhopp och burpees varvat med jägarmarsch. Sen körde vi en fyscirkel som jag ska försöka komma ihåg för den var riktigt bra. Vi jobbade ihop 4 och 4. Tre personer ställer sig med rejäla inbördes avstånd i en trekant. De gör varsin styrkeövning (i dag var det armhävningar, situps, ryggresningar). Den fjärde personen springer ett varv runt trekanten och byter av en person som sedan springer ett varv + en sida och byter av nästa, etc. Enkelt sätt att hålla sig igång hela tiden samtidigt som alla får jobba i eget tempo.

Vi sprang lite till och fick fortsätta med en samarbetsövning. Alla lägger armen om axlarna på sin stridskompis och en hand på axeln på kompisen framför. Sen springer man. Det krävs taktkänsla!

Mera transportjogg och sen en armhävningsutmaning två och två. En person står på alla fyra, den andre gör armhävningar med underbenen på kompisens rygg. Först 5 st, sen snurrar man "gåendes på händer" ett kvarts varv, 5 armhävningar till etc tills man har tagit sig varvet runt. Byte, sen byte igen och så snurrar man andra varvet i andra omgången. De där förflyttningarna var värst, jobbigt för ryggen!

Sen körde vi backsprinter två och två, fyra stycken. Och så jogg hela vägen uppför kossabacken, inne i hagen. Uppe på toppen blev det parövningar igen, två olika varianter på magövningar liggande på kompisens rygg. Vi gick oss nerför pulkabacken där vi sen fick åla en bit upp och åla baklänges ner igen, tre gånger. Mera transportjogg varvat med utfallsgång och vanlig gång. Lång spurt in i mål, ca 400 m i elljusspåret. Sen 25 upphopp och stretch.

Det var rätt skönt och förlösande att träna i dag och att vara ute i blötsnön men jag gillar nog ändå känslan efter måndagspasset bättre. När man är sådär riktigt tokslut.

Inga kommentarer: