onsdag 17 september 2014

4good: Eat, Love, Live 2014

På gårdagens 4good-kväll satt jag uppe på balkongen och valde att inte ens försöka fotografera på det avståndet. Men jag hade en hemskt rolig kväll ändå! Vi var inbjudna av 4good som supermatsambassadörer och i det ingick också att stå i Supernature's monter före föreläsningarna och i pausen och prata med eventuella intressenter. Några få dök i alla fall upp men det var inte många som var modiga. Vin och choklad var nog mer populärt ;-)

Kvällens första föreläsare var Leila Söderholm. Jag har bara sett henne som den där otroligt peppiga träningsbruden som hittar på träningsprogram i tv - och det var också så hon började sin föreläsning. Med stories om att peta in träning i vardagen, att ha "dagens övning i köket" (varje gång man går in i köket ska man göra t ex 10 armhävningar, fatta hur många det blir på en dag) för att smygträna och om att maxa träningen när man väl gör det. Gasa ordentligt i 20 minuter i stället för att småfisa i en timme liksom. Superbra! Men sen berättade hon också om att få en cancerdiagnos, en stomioperation och om att komma tillbaka till den där peppiga personen. Att smygträna jätteförsiktigt och att utnyttja varje sjukhusvistelse till ett projekt - som t ex att skriva en bok eller starta en blogg. Att verkligen, verkligen vilja och att kämpa för att komma tillbaka. Asgrymt. Jag var imponerad - och det inspirerade mig ytterligare att ta tag i de där grejerna jag verkligen vill göra. Yep.

Sen kom Tina. Mat-Tina. Som jag trodde skulle prata om mat, men i stället blev det hysteriskt rolig standup a la Tina. Det handlade om mat och dialekter. Och om att Tina är rädd för två personer i hela världen - Anna Skipper och Birgitta Rasmusson (hon från Hela Sverige Bakar). Om att man ska komma ihåg att mat också är kärlek och våga krydda och testa lite kul grejer. Fyllt med en massa asgarv och avslutat med ett gäng filmklipp från tv-program med mera där det ibland gick fantastiskt bra och ibland helt åt pipsvängen. Äkta feelgood!

Efter pausen var det då dags för Mrs Murphy som jag inte visste ett dugg om innan. Agent of Fabulousness - vadå? Men hennes föreläsning handlade om att fira sig själv. Lite av hennes egen historia om svek och brustet hjärta och sedan hur hon kom tillbaka igen. Det är väldigt lätt att avfärda Mrs Murphy som en antifeministisk konservativ tant som tycker att tjejer ska tillbaka till femtiotalet. Men det går djupare än så. Det handlar om att fira i vardagen och att respektera sig själv så att man ger sig själv det bästa. Guldkantad tekopp och juice i champagneglas. Lyxiga underkläder som man trivs i. Glitter och glamour för att pigga upp vardagen. Hon får inte mig att kliva i strumphållare, korselett och höga klackar men det är värt att tänka till lite på hur vi egentligen behandlar oss själva och om vi älskar människan vi ser i spegeln varje morgon!

Sist ut ikväll var Thomas Järvheden, komiker. Fantastiskt rolig även han, åh vad vi fick skratta så tårarna rann. Han inledde med att berätta att det där med livspussen verkade vara lögn - att det snarare känns som livstetris där bitarna ramlar ner snabbare och snabbare och man ska försöka parera! Sen fick vi lite vardagshistorier och roliga låtar och det var helt enkelt underbart kul. Särskilt igenkännande nickade jag till historien om mamma som inte är så bra på det där med datorer och ringer upp och vill ha hjälp fast inte riktigt är tydlig med vad problemet är. Ni vet "Det dök upp nåt och så klickade jag på OK och nu är internet konstigt, varför?" :-D Been there, done that, liksom!

I goodiebagen fanns choklad, te, tidningar, serum från Lumene (jag stod och tittade på exakt det serumet i affären häromveckan men köpte inte, hur lyxigt att få det i goodiebagen då?), bönpasta från Risenta som jag ser fram emot att prova, Loka Crush med mera. Och så fick vi en soppa från Spoons på vägen ut, kalasbra att ha i kylen när det kör ihop sig på matfronten.

Sammanfattningsvis en riktigt rolig kväll, äkta feelgood. Tur att jag började sent i morse så jag hann sova en timme längre än vanligt. Och i morgon jobbar jag hemifrån. I mysbyxor. WIN :-)

Inga kommentarer: