onsdag 17 september 2014

Snabbdistans. Sådär mittemellan allting.

I går hade jag ett rätt så späckat schema. Jobb, löpträning, intervju med John från Supernature och så 4good-kväll. Sammantaget stack jag hemifrån vid 7 och var hemma igen strax efter 22! Med en rätt så rejäl väska med mig med diverse ombyten, mellanmål och duschochfixprylar.

Löpningen klämde jag mellan jobb och träffen med John som vi hade lagt i anslutning till 4good-kvällen där han ändå skulle vara med. Det var enklast så - det var 3 "lediga" timmar däremellan och om jag bara struntade i att åka hem fanns det gott om tid att byta om, springa, duscha och äta en bit.

Jag velade lite mellan att åka till gym och byta om och duscha på jobbet. Det är ju snabbare och mer praktiskt att bara fixa allt på jobb, men däremot finns det bara en dusch - vilket innebär att ingen annan kan byta om under tiden jag är där. Plus att jag då skulle traska in på jobb iklädd min fantastiskt klädsamma intervall-lila ansiktsfärg som jag alltid får efter tuffa pass. Det tar lite tid att cykla iväg till ett annat ställe men det har ett visst värde att man kan chilla efter passet utan att känna att man måste skynda sig att bli klar.

Så jag cyklade iväg till Friskis nya gym borta på Kronprinsen för att springa längs Ribban. Jag hade ändå tänkt kolla upp det gymmet vid tillfälle för att se om det är ett bra alternativ till F24S på Universitetsholmen så det var en bra kombo. Insåg tyvärr på vägen dit att jag gravt hade missbedömt vädret, för det var betydligt varmare än jag hade planerat för när jag packade ner långa tights och långärmad tröja. Mmmmysigt. Det var ju inte så mycket att diskutera ändå utan bara att byta om och ge sig ut! Alltså lätt jogg ner mot Ribersborg och så löpskolning och stegringslopp.

Sen iväg på klassiska "20 minuter hårt men kontrollerat". På asfaltsbanan som jag inte gillar. Började en bit ut, sprang tillbaka mot gröna kiosken och vände för att springa utåt igen och sen retur. Mest för att inte få hela motvinden på andra halvan. Visade sig dock vara betydligt skönare med motvind för det var lite svalare då, springa i medvind var tokvarmt!

Som vanligt var det katastroftankar i början. Det kommer aldrig gå, hur ska jag hålla ut i 20 minuter när jag håller på att dö efter 2, jag kanske måste dela upp passet på 2 x 10 men då blir Katarina skitarg för att jag inte gör som hon säger, shit vad många minuter det är kvar, det går aldrig... men jag motade bort dem. Lyssnade på musiken, visste att det är bara ungefär 4 km och alltså en baggis, höll koll på farten. Jag har ju gjort det en gång så det är klart att jag kan en gång till!

Efter vändningen bytte jag spår och sprang på den parallella stigen på gräset, bakom häcken. Lite mera lä för motvinden, skugga och mjukare underlag. För all del lite tyngre att springa på men mentalt lättare eftersom man inte ser den där evighetslånga raksträckan. Sista 3 minuter var det riktigt, riktigt jävligt men jag vek inte ner mig utan lyckades hålla uppe farten och fick totalt ett tempo på 4:56 dessa 20 minuter. Good enough. Jag hade lite väl hög fart de första 5 minuterna och det straffade sig på slutet plus att det blev väldigt tufft att ha för mycket kläder på sig!

Småjoggade sedan tillbaka till Kronprinsen och duschade svalt och bytte om. Sminket var inte helt lätt att få till på blossande kinder.... Mumsade i mig sushi-middag och hann med en latte innan det var dags att bege sig till Palladium.

Inga kommentarer: