tisdag 2 september 2014

Det blir inte alltid som man tänkt sig... kapitel fnörtifemton!

Alldeles särskilt inte när man nogsamt har planerat sin dag till punkt och pricka inkl mellanmål och packat precis alla väskor och plockat fram alla ombyten... såklart är det just DÅ det går åt pipsvängen ;-)

Som tur var gick inte hela dagen åt h-vete så jag är rätt så nöjd ändå. Gick upp i tid, åt gröt, läste tidning, fixade mig för jobbet, kom ihåg mellanmål och träningsväska och tog bilen till jobb. No problems. Lite för många möten under dagen så jag missade förmiddagsmellis men tog igen det efter lunch då det plötsligt verkade behövas. Lämnade jobbet enligt plan och kikade in för att hämta ut en hög med nya produkter från Supernature. Förutom de vanliga grejerna har vi även fått raw hampaprotein och små provpåsar på Purely Greens Max så om några av mina Malmöbaserade läsare är nyfikna på att testa får ni hojta, så kan ni få ett smakprov!

In i bilen och mot Friskis för ett styrkepass. Ett pass med karaktären "hej kroppen, hur mår du egentligen?". Dvs inte svintungt men lite varierat för att känna av hur helgens utmaningar har påverkat. Det blev bl a splitböj med kettlebell, pistols i TRX och bosu squats för benen. Inga större problem. Däremot är jag fortfarande lite sliten i överkropp och bål - renegade row med kettlebells var obehagligt jobbigt och armhävningar på bosu gick enbart att utföra på knä. Annars blev det bara plockepinn av alltihopa.... Jag jobbade lite med rodd i TRX också och stabilitetsövningar på balansboll, sen fick det räcka. Lång stretch och marsch in i duschen för att inte bli sen till nästa programpunkt!

Kom hem nyduschad, satt ner i fem minuter och läste klart tidningen och sen var det matlagningsdags. Den här veckan tackar vi Middagsfrid för planering och leverans - bara att plocka fram receptbladet och följa instruktionerna. Min plan var att äta en miniportion av kvällens goda renskavskebab i pitabröd för att kunna springa antingen ett eget pass eller med B.A.B.Y. Runners Team. Men mitt i att jag satt där och gottade mig i vitlössås så dök det upp ett sms - Ida som skulle hålla i passet i kväll hade fått vattenskada i lägenheten (lite after-effects av helgens skyfall och översvämning) och hade annat att tänka på än att hålla pass. Så jag fick hoppa in som instruktör. Dubblade raskt middagsportionen med resonemanget att jag ändå inte skulle springa, snabbplanerade ett vettigt upplägg, bytte om och cyklade ner mot Bulltofta. Alternativet var att ställa in passet och det kommer inte på fråga om inte det är ytterst akut. Att jag får flytta ett eget pass är inte så himla akut - tycker jag ;-)

Tacksamt jobb är det ju när det står 15 tjejer och bara väntar på att få springa. I dag hjälptes vi åt att hitta på uppvärmningsövningar (jag hann liksom inte detaljplanera) innan jag lade till några stycken som jag tycker är viktiga och så löptekniknördade vi oss lite. Inget avancerat (framför allt kan jag forfarande inte instruera de nya övningar Katarina har gett mig i hemläxa utan har fullt sjå att utföra dem själv) men vissa övningar kräver ändå både koordination och tankeverksamhet!

Efter en halvtimmes uppvärmning och löpskolning var det dags för passets huvuddel som i dag var "burpees on the minute". Ett crossfit-upplägg som jag kombinerar med löpning, både för uthållighet och för att man lär sig uppskatta löpningen! Man springer i 20 minuter men gör burpees varje minut. Efter första minuten 1, andra minuten 2, tredje minuten 3 - etc upp till tio och ner igen 9-8-7 etc. Det är 20 minuters löpning och 100 burpees om jag minns rätt.

I början går det ju bra - man joggar huuuur länge som helst och gör några enstaka burpees däremellan. Men från 7 och uppåt brukar det kännas som om man gör burpees hela jävla tiden ett bra tag och aldrig nånsin får springa. Jag fick en hel del onda ögon och svärord under några minuter... Men sen, när man kommer ner till 6 burpees igen så njuuuuter man av att få springa ;-)

När tjejerna hade svurit klart och pustat lite var det dags för styrka. I par. Man börjar på varsin sida av en gräsplan - det var kanske 20 m. Den ena gör 6 armhävningar, den andra 6 situps. Sen byter man plats och gör 6 av den övningen man inte gjorde innan. Byte igen och 5 repetitioner - ja, ni fattar, nedräkning till 1 repetition av varje övning. Förutom att man gör en hel del repetitioner av styrkeövningar så springer man en del och sysslar en hel del med att lägga sig ner och stå upp. Vertikalträning - precis som burpees.

Vi kramade ur det sista med 20 djupa knäböj med hopp och high-five, 20 m jogg och 20 m sprint innan tjejerna fick jogga ner ett varv runt cricketplan och så stretchade vi. Och pratade om beställning av B.A.B.Y.-tröjor och midnattslopp och att man orkar mer än man tror fast man ALDRIG skulle ha kommit på ett sånt upplägg själv. Allmänt trevlig kväll alltså. Och det där snabbdistanspasset får jag banka in nån annan dag då! Jag har ju hela helgen på mig :-D

2 kommentarer:

Lisa & livet från den ljusa sidan sa...

Oj vilket roligt och superhemskt pass! :)

Nellie - the Flying Hippo sa...

Det låter hur kul som helst! En engagerad och proffsig instruktör som vet hur man gör ett grymt pass men minsta möjliga framförhållning, det är du det Pernille!