söndag 14 september 2014

Söndagsjogg för demokratin

Valdag. Söndag. 40 min lätt distans på löpschemat. Rätt skönt upplägg!

Efter långfrukost och tidningsläsning stoppade jag röstkort och legitimation i fickan och joggade bort mot vallokalen. Det är ungefär 1½ km dit och det ligger nästan på vägen ner till Bulltofta, så jag tyckte det var ett bra ställningstagande att köra miljövänlig transport dit! Det är första gången jag har rösträtt till Riksdagen eftersom jag blev svensk medborgare bara för några år sedan och det kändes viktigt att lägga min röst på det jag tror på!

Antingen är det väldigt märkligt att gå och rösta i löparkläder eller så har jag enormt snygga ben i mina löpartights - för jag har aldrig känt mig så uttittad :-D Efter att ha fullföljt mitt demokratiska åtagande joggade jag vidare tvärs över skolgården, ut längs cykelvägarna bakom Videdal och vidare till Bulltofta. Kom på längs vägen att det ju var Hundlöpet på Bulltofta - ett skönt lopp där alla hundar är välkomna - så när jag kom ner dit slog jag en lov bort till startområdet för att kolla läget. Insåg att loppet var i full gång och att många hade kommit i mål så jag behövde inte oroa mig för att bli nedsprungen av hundar när jag begav mig ut på "fel håll" på motionsslingan en bit innan jag vände hemåt.

Lätta pigga ben i dag trots att mina Asics Nimbus nu när jag springer en del pass i lättare skor känns som tunga slalompjäxor i jämförelse. Benen pinnade på bra ändå och bitvis blev det upp emot 5:30-fart utan att jag funderade särskilt mycket på det. Motvind sista kilometern hem tog ändå ut sin rätt.

Dusch och fix och så har vi ätit söndagslunch på Oliveras i Lomma och glass på Lomma Glassfabrik så det behövs inte mycket mera mat i dag! Söndagslunchen består nämligen av en medelhavsbuffé med allsköns godsaker och så en rejäl portion söndagsstek. Två kulor glass på det så är man tokmätt :-)

På demokratifronten måste jag bara lägga till att vallokalerna är öppna några timmar till och har du inte röstat så gör det. Det är viktigt. Jätteviktigt. Gör din röst hörd!

Inga kommentarer: