onsdag 14 januari 2015

Nu räcker det för i dag. Faktiskt.

I förmiddags gick vi igenom våra tänkta upplägg till PT-kunder som vi jobbade med i går. Jättespännande genomgång, skönt att få feedback och mera input om hur man ska tänka med olika typer av kunder och vilka fällor man kan råka på. Jag hade tänkt rätt med båda mina case så jag var mycket nöjd.

Sen fick vi fika och efter det var det dags för vårt praktiska prov. Huuuu.... lite nervös blir man alltid i såna lägen och jag hamnade dessutom sist på examinationslistan och fick vänta i evigheters evigheter på min tur. Förklara övningar för andra människor är vanligtvis inga problem men när den där andra människan är doktor i biomekanik så kan till och med jag få tunghäfta :-D

Nåväl, det visade sig att vara mindre hemskt än tänkt och fast jag inte själv var överdrivet nöjd så blev jag godkänd precis som alla mina kurskamrater. Vi körde lite gemensam sen lunch och sedan var det dags för inläsning och repetition - i klassrummet eller hemma.

Jag satte mig hemma och tittade på lite youtubefilmer på de fysiologidelar som jag inte riktigt känner att jag har koll på - bra att få in informationen på ytterligare ett sätt! Sen drog jag på mig löparkläderna och gav mig ut en kortis. Det var inte helt fantastiskt - steget var lika lätt och fint som förra veckan men mitt stackars högerknä ömmar lite här och var när jag springer och det är antagligen lite svullet och skumt runt patellasenan fortfarande. Inte så konstigt. I stället för lugn jogg blev det därför korta snabba intervaller fartleks-style med gångvila emellan och fokus på bra teknik. Skönt att komma ut en sväng i dagsljus!

Sen blev det lite mera repetition varvat med matlagning och efter middagen har jag suttit och tryckt in ytterligare information i skallen. Men nu räcker det. Det känns inte som om det går in nåt mer. Det jag kan, det kan jag, och jag kan antagligen mer än jag tror ;-) Jag litar på att jag kan producera över 65% och få godkänt och det räcker så bra så. Kopplar av, kopplar ner och tittar på Sveriges Mästerkock i stället!

1 kommentar:

Nellie - the Flying Hippo sa...

Hoppas du haft en skön kväll. Lycka till på slutprovet!