fredag 9 januari 2015

Puuuh...

PT-utbildning, dag 8

Ytterligare en högintensiv dag och jag är genomtrött. Sådär alldeles mosig i hjärnan! Det var mycket som skulle klämmas in i dag.

Först ut en föreläsning om olika styrketräningsmetoder - set och reps och effekter. Superintressant och samtidigt förvirrande, för bakgrundsdata är allt annat än entydiga! Direkt efter det gick vi upp i gymmet och jobbade teknik i pressövningar med hantlar och stänger och sen var det lunchdags.

Efter lunch fokus på explosiv träning - först teorin bakom och lite vetenskapliga resultat, sen fick vi gå upp i aerobicssalen och köra ett praktiskt pass med plyometriska övningar. Dvs skutta över stepbrädor på alla möjliga sätt och sen när vi hade skuttat i 20 minuter så körde vi explosiva armhävningsvarianter också. Puh. Roligt men tufft - jag är inte världsmästare på jämfotahopp och särskilt inte när det är många i följd!

En liten fikarast på det och sen två intensiva timmar om näringslära - eller, egentligen hann vi inte med så mycket näringslära utan mer om vettigt tänk kring frågor om näringslära. Mer sånt i morgon. Och så ska vi prova på excentrisk träning och förmodligen nåt mer som jag redan har glömt bort. Nu börjar det märkas att vi inte haft nån helg och det blir ingen helg den här helgen heller utan vi mosar på med lika långa dagar som vanligt. Snacka om att man blir dagvill.....

Inga kommentarer: