lördag 17 januari 2015

Rensar hjärnan lite

I dag har jag städat ur hjärnan. Sovmorgon. Instruerat ett NMT-pass i blek januarisol som värmde om man befann sig på rätt ställe i lä och njutit av att vara utomhus i dagsljus! Och - medvetet eller omedvetet - jobbat med mina nya kunskaper om motivation och pedagogik.

Efter lunch och några timmars vila så bestämde jag att ta tillvara på dagsljuset - velade lite om jag skulle springa eller gå men bestämde mig för en powerwalk. En timme, 6½ kilometer, på mina gamla kända favoritslingor. Ut genom Gyllins trädgård, bakvägen genom Toftanäs till Bulltofta, upp över kossabacken och hemåt genom Riseberga. Med solen lysande i ansiktet och kall vintervind som nöp i kinderna. Otroligt skönt och meditativt!

Jag har varit "tröttpigg" både i går och i dag. Som om man är både jättetrött och superpigg samtidigt, nån slags obalans. Att vilja vila men aldrig komma till ro - att vilja tokträna men inte riktigt orka. Gårdagens träningspass gick superbra, men resten av dagen blev sådär - och det var svårt att somna i går kväll fast jag kände mig genomtrött. Jag hoppas att dagens "ljusterapi" har avhjälpt situationen så att det blir ordning på mat- och sovklockan igen ;-)

Jag dök för övrigt upp i ett blogginläggYogobes sida i dag såg jag, jag är särskilt glad för alla delningar av inlägget jag har sett på Facebook och hoppas att jag kan fortsätta dela med mig av min resa "från utbränd till ultra"! Smider planer om lite föreläsningar, vi får väl se om jag lyckas ro planerna i hamn så småningom!

Inga kommentarer: