fredag 16 januari 2015

Träning. För MIN skull!

Det var oändligt, obeskrivligt skönt att träna bara för min skull. Ett träningspass där jag inte behövde öva på nåt särskilt, tänka på teknik, biomekanik, vinklar, masscentrum eller vilka muskler som jobbade. Där ingen gick och spanade på min teknik eller smyglyssnade på mina instruktioner, och där det inte fanns nån tid att passa. Bara jag och min egen träning.

Jag hade bokat in mig på aromaterapimassage klockan nio och min ursprungliga plan var att ta sovmorgon och sen gå och träna efter massagen. Joakim mumlade dock något om att det ju är skönare att träna först och gå på massage sen och efter lite fundering insåg jag att han hade alldeles rätt. Vädret hotade med blåst (igen) och jag visste att jag kanske inte var så sugen på att cykla i halv storm. OK, var ska man träna då om det ska vara i närheten av busshållplats? Fördelen med att ha kort hos F24S är att det formligen kryllar av gym i den här staden och numera även inne i centrum, så jag bestämde mig för att testa gymmet på Triangeln.

Det är inte alltid helt lätt att navigera på nya F24S (alla är olika) men eftersom det inte fanns nåt omklädningsrum för damer gick jag en trappa upp, hittade ett tjejgym och ett omklädningsrum därinne bakom tjejgymmet. Tjejgym förresten - ett riktigt välutrustat sånt med både smith-maskin, ett ställbart rack och en riktig skivstång. Hurra! Inte för att jag tänkte vara därinne nån längre stund, men jag blir alltid glad när det finns lite såna prylar och inte bara maskiner.

Det var heltomt ute på ovanvåningen av "stora" gymmet och gott om plats så jag värmde upp lite och tog sen bänkpressen i besittning för att köra tunga femmor. Jag har inte blivit starkare dessa veckor på utbildningen men jag har fått mer självförtroende och blivit mer säker på min teknik och det märktes tydligt.

En kille dök upp när jag hade två set kvar i bänken, han studsade runt lite förvirrat och sen när jag hade bänkat klart fattade jag varför: han ville också köra fredagsdisco ;-) Jag gick vidare till mina lutade flyes och sedan var det dags för dips. Riktigt bra dips i dag - treor med kroppsvikt minsann och OK djup (tur att det var mörkt ute så jag kunde kolla djupet i fönsterrutan för det fanns ingen spegel...)

Mera disco - tricepspressar och bicepscurl med rep i kabelmaskinen. Sen hade jag tänkt köra lite stångcurl som avslut men se den gubben gick inte för både Z-stång och den lösa stången var upptagna och jag ställer mig inte och bicepscurlar med stången från bänkpressen... dålig stil. Inne i tjejgymmet var det fullt ös på alla konditionsmaskiner men ointressant att jobba med skivstång så då snodde jag den och körde ett par set innan jag stretchade.

En dusch och en kort promenad bort till Gildaskolan där jag halvsov mig igenom 1½ timmes aromaterapimassage och fick stränga instruktioner att inte svettas resten av dagen för att oljorna skulle få göra ordentlig nytta. Tur att jag hade klarat av träningen alltså! I stället gick jag och saboterade alla hälsoinsatser med en burgare på Texas Longhorn. Fantastiskt gott och välbehövligt!

Nu ska jag drälla i soffan och läsa nyaste numret av Body innan jag tar tag i lite fredagsstädning!

Inga kommentarer: