tisdag 13 januari 2015

Sista rycket!

PT-utbildning, dag 12

Nu är vi verkligen inne på sluttampen helt plötsligt. Det har känts som om det är eeeevigheter till sluttentan men nu är det i morgon och i övermorgon det gäller!

I dag har vi fått träna på yrket. Först i gymmet med att instruera övningar för våra kamrater - UTAN att visa. Fatta hur svårt det är att beskriva ett marklyft med bara ord :-) men roligt. Och när man själv är försökskanin gäller det att göra exakt som man blir tillsagd i stället för att tänka själv.

Sen fick vi lite "alternativa identiteter" - vars två korta personprofiler som vi skulle representera. Var och en av oss skulle sen intervjua två andra och lägga upp träningsprogram för de två personerna, bara skissa på de första veckorna av en PT-period och ta hänsyn till eventuella skador, hälsoproblem och sånt.

Det var inte busenkelt. Efter intervjuerna var vi klara för dagen och skulle arbeta vidare på egen hand med vårt insamlade material. Det var gott och väl lunchdags så jag kamperade på en närbelägen restaurang där jag jobbade på utifrån mina noteringar och funderingar medan jag stoppade i mig lunch. Jag hade turen (eller kanske oturen?) att få två case med lite inbyggda lurigheter. Ska bli spännande att se på genomgången i morgon om jag har löst dem rätt!

Resten av eftermiddagen och kvällen har i stort sett bestått av pluggande - med ett kort avbrott för att yoga lite. Jobbat mig igenom instuderingsfrågorna och konstaterat vad jag behöver repetera. Repetition av valda delar. Lite nätsurf för att hitta videos, animationer och annat bakgrundsmaterial där det behövs. Mera repetition ur material och noteringar. Ja, ungefär så roligt är det hemma hos mig i dag!

I morgon har vi vår praktiska examination och på torsdag är det dags för teoretisk tenta av hela rasket. Tur att man redan är godkänd på anatomidelen så att jag faktiskt inte behöver plugga in den mera!

Inga kommentarer: