lördag 17 oktober 2015

Fantastiskt lyxig lördag!

Nej, inga spabesök, ingen femrätters från gourmetköket. Bara Joakim och jag och en ledig lördag - men superlyxigt. Häng med!

Sovmorgon utan väckarklocka. Hemmafrukost och en extra mugg te och sen styrde vi mot gymmet. Jag hade benpass på agendan. Tungt - riktigt tungt. Spaghettiben redan efter utfallsstegen och pistols i TRX. Marklyften kändes hemska på 60 kg och det är tur att jag vet att marklyft är färskvara och att jag kommer kunna lasta på bara jag marklyfter regelbundet. Efter tre veckors vila var 70 kg oöverkomligt just i dag. Fast sen var det tidigt på dagen också, det brukar göra skillnad. Jag svor och svor över Maddes förbaskade dropset i bensparken, knäna vek sig efteråt - men jag gjorde klart passet. Gjorde allt det jag skulle. Det kommer straffa sig i morgon :-D

Efter välbehövlig dusch gick vi och åt brunch. Också välbehövlig. Maten var finfin men servicen något förvirrad (ärligt talat såg han ut att vara bakis men vad vet jag....) och vi åt i lugn och ro och tittade ut på gråvädret. Sen hem och bara chilla lite och köra en tvätt. Dricka te, slösurfa, kramas, klappa katter, läsa. Guld.

Vi skärpte oss och åkte iväg och handlade lite - till middag i morgon och mellanmål kommande vecka, nästa veckas mat till mig är nästan fixad redan tack vare noggrann foodprep förra helgen! Men några burkar kvarg och lite riskakor behövs precis som brieost, mjölk och knäckebröd.

Sen hem och en före-middagen-drink innan vi lagade mat. Enkelt men gott. Svensk hängmörad entrecote, klyftpotatis, Joakims egna rödvinsbrässerade svamp- och lökröra, bearnaisesås, tomatsallad. Rödvin. Lovely. Precis vad vi behövde och det var nog andäktigt tyst under hela middagen för att det var så gott!

Tränad, matad, återhämtad. Stelbent men lycklig. Så inleder jag min lördagkväll och jag har hört att det är dags för Downton Abbey i kväll :-)

Inga kommentarer: