onsdag 14 oktober 2015

Ledig dag mitt i veckan. Underskattad lyx!

Min mamma hade bett om att få dra med mig på en utflykt. Faktiskt mest för att hon är mer inredningsintresserad än vad jag är (alltså helt ärligt, det krävs inte jättemycket intresse för att vara mer intresserad än jag....) och tyckte att jag VERKLIGEN inte kunde ha de där stolarna till det där matbordet längre :-D Bordet ifråga är en stabil sextiotalssak i massiv ek och nu skulle vi kolla lite secondhandbutiker för att se om det gick att hitta några stolar som passade lite bättre än de svarta enkla stolar vi har nu.

Jag hade kunnat välja att jobba på kontoret på morgonen och ta ledigt sen men jag valde att "offra" en semesterdag för min egen skull. För att kunna vara riktigt ledig. Egentligen skulle jag vara ledig från PT-jobbet också men sen hade jag två kunder som jag var tvungen att stoppa in på kvällen för att jag verkligen inte hittade luckor nån annanstans åt dem. Lite trixigt men det gick ju.

Fördelen med det upplägget var att jag fick en lååång ledig morgon innan mamma hann ta sig hit och sovmorgon ända till SJU när jag vaknade självmant (sju är sovmorgon när man brukar gå upp halv sex, alltså!). Jag hade funderingar på morgonjogg och morgonpromenad och yoga men det slutade med långfrulle i soffan med katterna i stället. Kanske precis vad jag behövde. Vi betade av några affärer i Malmö, gav oss av mot Helsingborg för att kolla ytterligare en, åt lunch på Lagmarks, vände tillbaka mot Malmö och kollade två affärer till innan vi åkte hem och fikade. Tyvärr utan stolar - de vi hittade som var snygga och passade fanns det bara tre av. Värdelöst. Men det fanns många aspiranter och många som var nästan-bra så vi lär nog hitta några bra om vi håller ögonen öppna på varsitt håll.

Efter fika åkte mamma hem och jag skulle till gymmet. Den ena kunden hade hunnit flytta sitt pass igår så det innebar att jag åkte till gymmet för att träna EN kund. Inte riktigt optimal logistik men jag tyckte det var taskigt att avboka passet bara för att jag tyckte det var mysigt att vara hemma ;-) Så jag stack och handlade sen när vi var färdiga bara för att ha ytterligare ett "ärende" avbockat. Dessutom var det ett pass som verkligen var värt det för vi hittade kontakten med de där musklerna vi har krigat med några gånger och det var totalt sett riktigt roligt att jobba helt enkelt! Efter att ha handlat åkte jag hem och åt sen men lätt middag - rotfruktssoppa blev det, efter utelunch och brakfika kände jag inte att jag behövde mera mat i dag. Och det känns faktiskt som om jag har varit ledig hela dagen!

I morgon blir det FULLT ös som för att kompensera den lugna dagen i dag. Två morgonkunder, en konsultation på lunchen, två eftermiddagskunder (varav en har önskat utefys = två uppsättningar kläder) och så har jag PT-löpgrupp på kvällen. Just det, jag ska hinna vara lite på kontoret också, så var det...

Inga kommentarer: