söndag 25 oktober 2015

Hösthelg. Mathelg. Bara-vara-helg.

Vilken fin helg jag har haft - riktig laddning av batterierna! Och mycket mat :-) Trots att Älska Mat och Vin-mässan inte gick av stapeln denna helgen som brukligt så har vi haft ganska hårt matfokus.

Första punkten på lördagens viktiga lista var en rejäl storhandling. Laddade med en rabattkupong på 10% från City Gross och en lång lista såg vi till att komma iväg tidigt på förmiddagen. Det skulle handlas för två middagar, lite luncher plus alla mina matlådor eftersom det var dags att köra en rejäl omgång foodprep för att klara kommande vecka.

Frukt och grönsaker, "grötvirke", pålägg, nötfärs. Ett besök i fiskdisken för att handla fin räksallad, laxtournedos, romsås. Hamburgerbröd, mjölk, smör, mellanmål, nötblandning, frysta laxfileer, frysta kycklingburgare (de finaste, från Max, bara för att jag inte hittade kycklingfärs att göra egna av), kycklingben. Tre rejäla kassar alltså och som vanligt tar mat mer plats än halvfabrikat!

Sen har vi nog vistats i köket större delen av helgen. Jag bakade Fyriskaka som är ungefär världens godaste äppelkaka och som blev lördagsefterrätt med Mormor Magdas vaniljglass till. För den som vill testa så använder jag receptet från Sju Sorters Kakor men byter ut hälften av vetemjölet mot mandelmjöl!
Lördagens middag blev laxtournedos från City Gross. Så fantastiskt gott och lyxigt - vi köper såna ganska ofta faktiskt. Wokade grönsaker och romsås till. Samtidigt lagade jag ett gäng kantarellostgratinerade laxfileer och Joakim kokade bulgur så jag fick fyra matlådor på köpet som bara skulle förses med fryst grönsaksblandning innan de åkte in i frysen.

Sen var det ju en sån här lyxig söndag då man kan sova länge och ändå vara uppe tidigt pga tidsomställningen - så vi satt med frukosten före klockan åtta och då hade jag enligt min Fitbit hunnit sova dryga nio timmar... Jag behövde komma ut en runda så vi åkte ner till Ribersborg och promenerade längs havet bort till Västra Hamnen, tog en finfika och traskade sen tillbaka igen. Det allra bästa var att titta på alla glada hundar som var ute och roade sig i höstblåsten!

Till lunch hemma åt vi "skandinavisk bondomelett" aka "kylskåpsrens". En korv, några potatisar, lite svamp, ett par ägg... Lättlagat och gott. Sen har jag marinerat och stekt kycklingben som har fått ett litet "handtag" av aluminiumfolie och så har vi styckfryst dem så är de enkla att ta med som mellanmål. Jag har tröttnat lite på chiapudding och kvarg märker jag, tänker att ett kycklingben och en frukt + lite nötter borde funka som alternativ!

Till kvällen testade vi grejer från Testagram-boxen - vi fick minitortillas och tacokryddmix. Alltså blev det tacomiddag. Inget fel på minitortillas men kryddmixen var ganska tam och kanske "barnvänlig", vi kryddade på ordentligt. Lite salladsmix, tomater och avocado till det så blev det en jättefin middag plus tre miniburritos till min matlåda till i morgon kväll och ytterligare en låda med tortillas + kryddad färs som kan peppas med lite ost, avocado och tomater.

Till nästa vecka och veckan efter finns det alltså massor med mat att välja på och det går ingen nöd på mig. Det mesta i enkelportioner, vissa dubbelportioner. Skönt att det är gjort för kommande vecka blir det kvällsjobb varenda dag och har man bara 25 minuter på sig att äta är det ganska viktigt att maten redan är klar!

Inga kommentarer: