torsdag 17 december 2015

Jag hade glömt att det var så roligt!

I morse hade jag dejt med PT-Martin. Jag envisas ju med att även en PT behöver en PT och jag behöver tydligen två :-D Nä, såhär är det: Jag tycker det är asgrymt att Madde lägger upp min träning en månad i taget med vettiga styrkepass och löpträningspass som tar mig i rätt riktning men ibland saknar jag att ha en PT på plats. En människa som bryr sig BARA om mig i en timme, som planerar och förklarar och korrigerar och håller koll så att jag slipper tänka. Nu hade Martin kampanj på PT-timmar i sitt nya företag så jag investerade i ett PT-paket till mig själv för att ha tillgång till inspiration, teknikhjälp och eventuell spark i baken som jag kan avropa vid behov.

I morse trasslade jag mig således ut till Crossfit-boxen där han tar emot sina kunder (varför ska crossfitboxar alltid ligga på jättekonstiga ställen mitt i industriområden för?) för att skriva på avtal och köra ett träningspass.

Och herregud vad jag har saknat det. Vi värmde upp och så drog vi igång. Jag hade bett om ett ryggpass vilket resulterade i tekniknötande och tunga marklyft (oproblematiska femmor på 80 kg!) samt en ny och äcklig variant på stångrodd. Sedan fick jag klättra upp i en härlig horisontell bellyback-ställning och göra rygglyft med en skivstång på nacken. Jätteroligt och skitjobbigt, särskilt när jag skulle trassla mig ut ur den där mackapären med helt mosade baksidor :-D Sist men inte minst jobbade vi chins och jag fick (äntligen!!) kläm på exakt VAD jag gör med den där vänsteraxeln som gör att den blir grinig av chins. D'oh. Nåja, bara att tänka på att göra rätt framöver, backa bandet lite och öva-öva-öva!

När vi var färdiga rullade jag ner till mitt gym på Universitetsholmen för att duscha och byta om. Dels för att jag ändå har alla mina grejer där (duschkräm, deo, handduk etc) och dels för att kunna lämna träningsväskan där och slippa släpa på den sen. Efter dusch och fix fortsatte cykelturen till jobbet. Där var eftermiddagen uppbokad för gemensam städning och röjning men det hade tydligen blivit något gruppbeslut (i min frånvaro dårå) om att inte göra detta vilket frigjorde 4 synnerligen effektiva och fokuserade timmar för mig. Lyckades få undan hela min arkivering och nästan hälften av månadens bokföringsfiler så nu ligger jag faktiskt före mitt schema vilket känns bra med tre arbetsdagar till julledigheten!

Från klockan fyra körde vi "julavslutning". Drack bubbel, fick våra julklappar från företaget, skålade för årets prestationer och lyssnade på julmusik. Traskade bort till närbelägen restaurang och åt "julmeny utan sill" - gratinerade havskräftor, oxfilé med diverse tillbehör (tryffelpommes och jalapenobearnaise, mums!) och brownie. Inte alls dåligt. Cyklade sedan hem och var hemma strax efter åtta, tydligen blir det så när man börjar julfesta klockan fyra :-D

Totalt sett en mycket bra dag och jag är nöjd med att komma hem så pass tidigt och i så bra skick att jag funderar på att börja morgondagen med en liten morgonjogg. Vi får väl se hur kroppen mår. Något säger mig att träningsvärken i rygg och rumpa kommer vara.... intressant???... i morgon!

Inga kommentarer: