fredag 25 december 2015

Styrketräning. Och 21 dagar med yoga.

Efter en lugn förmiddag tog vi tidig lunch och styrde sen kosan mot gymmet för ett träningspass. Jag hade ingen plan och inte så mycket energi av naturliga skäl men det var skönt att komma iväg. Jag kände efter vad jag ville. Axlar och mage ville jag. Och så känns bröstryggen stel och stum och krokig efter allt gråtande, all spänning och all ledsenhet - öppna upp bröstet, hitta energi kändes viktigt.

Så blev det. Uppvärmning med 1000 m rodd och lite rörlighetsövningar. Rotationer för axlar och rotatorcuff. Väcka lats och rhomboideus. Latsdragvarianter inkl. aktivering av skulderbladen. Sen lite tyngre artilleri i form av hantelpressar, sidolyft i dropset och framåtlutade sidolyft. En liggande roddövning fick också plats. Sedan blev det skalbaggens kusin "dyngbaggen" och sitbacks med skivstång aka Sanna Kallurs magövning med 12 kg stång. Det går. Det är inte helt perfekt i varje repetition men jag klarar det med 12 kg på en dålig dag till och med! Lite stretch på det och sen dusch.

Det där med yogan då. Sofia skrev ett öppet brev till yoga som jag helhjärtat instämmer med. Varför ska det vara så jobbigt ibland och så otroligt motigt ibland? Varför kan yoga inte bara vara lättsamt och energifyllt varje gång? Men min relation till yoga är inte sån. Och när jag är mest arg på yogan behöver jag den som mest, det vet jag.

Utan att veta om alla känslomässiga stormar som råkade landa in denna vecka så hakade jag på en utmaning före jul. 21 dagar med yoga med start i dag - på juldagen. Jag har tidigare kört 10 och 14 dagar men då har jag använt Yogobe, valt mina pass själv, valt tid och tema själv. Ibland en halvtimme eller mer, ibland bara 5 minuters meditation eller avslappning. Det här är svårare. Det är 21 dagar och jag kommer inte kunna välja själv utan jag ska göra just den videon som Anna lägger upp varje dag. 15-30 minuter där jag inte kontrollerar. Gah.

Ja, det tog emot. Jag sköt upp det. Kunde ha yogat i morse, i förmiddags, i eftermiddags, men det blev kvällsyoga efter maten. Kanske inte optimalt ur det där "yogiska" perspektivet men det struntar jag i - att jag GÖR det är good enough. I dag gjorde jag en halvtimmes yoga och det kändes bra och fokuserat. Det är 20 dagar kvar. Du hinner haka på. Vill du?

Inga kommentarer: