torsdag 31 december 2015

Årskrönika 2015

Vilket år. Och så himla snabbt det har gått! Jag ska försöka sammanfatta litegrann!

För ett år sen stod jag i startgroparna inför min PT-utbildning. Nervös, laddad. 2 januari checkade jag in i skolbänken på Ylab's utbildning tillsammans med fem andra modiga och i två veckor var det PT-utbildning på heltid. Sen var jag på kontoret en vecka och försökte förtvivlat komma ikapp (as if...), reste till Stockholm för att titta på EM i konståkning medan jag jobbade några timmar om dagen och skaffade mig ett jobb som PT fast jag inte var färdigutbildad. Allt på en gång, liksom!

Sen kom februari och det var dags för andra delen av PT-utbildningen där jag var genomförkyld i princip hela veckan, klarade av att bli godkänd och sen var sjuk i en vecka med bihåleinflammation. Nåja. Världen gick inte under för det men det tog några veckor innan jag kom ikapp med det jag skulle göra på vuxenjobbet och dessutom började jag ju dra igång som PT så smått! Ovanpå det kom så nyheten att min chef skulle sluta och att ny chef inte skulle börja förrän under sommaren så det var något kaotiskt där emellanåt.

Samtidigt hade jag planer på att jag skulle springa Tjejmarathon och sätta nytt pb på milen men någonstans under våren insåg jag att det inte skulle gå. Att jag inte orkade lägga tid på långpassen och att kroppen inte klarade pressen av dubbla jobb och tuffa intervaller. Jag sprang St Hans Extreme och sen blev det Malmömilen i stället för Tjejmarathon men redan då hade jag insett att det stod lite knepigt till med mina hälsenor som lät som Rice Krispies när jag sprang...

Sommaren spenderades med hälsenerehab och sen när jag kunde börja springa igen tog det ordentligt fart med PT-jobbet. Faktiskt så pass mycket fart att jag under oktober fick inse att det var ohållbart att jobba 75% på vuxenjobbet och vara PT 15-20 timmar per vecka och fick lov av chefen att gå ner på 60% i stället. I augusti ryckte Joakim in på Göteborgs Regemente och jag skulle även vänja mig vid att ha distansrelation i veckorna och bara träffa min sambo på helgerna. Inte så konstigt att förkylningarna avlöste varandra under hela hösten och att jag kände mig lätt sliten där ett tag... Sen lugnade det ner sig under november och december när jag "bara" jobbade 60% på vuxenjobbet och hade i det närmaste normala arbetsveckor.

På egenträningsfronten har det stått skralt till med löpningen men jag har varit superdisciplinerad med styrketräningen och följt planeringen riktigt bra utom när jag varit sjuk. Jag har inte nödvändigtvis hållit mig till träningsplanen från Madde när det gäller vilka dagar jag skulle göra vilka pass, men jag har allt som oftast fått ihop vettiga träningsveckor och jag har blivit bättre på att göra min veckoplanering och peta in mina träningspass så att de har en god chans att bli av. Det ska jag fortsätta med.

I julklapp till mig själv investerade jag i ett gäng PT-timmar med PT-Martin och så kommer jag fortsätta låta Madde göra mina grundläggande träningsupplägg för det funkar otroligt bra. Så mycket energi som jag lägger på att planera andras träning - då är det skönt att nån annan planerar min träning.

2016 ska jag komma igång med löpningen igen och springa längre eftersom det är nåt av det bästa jag vet. Jag ska fortsätta styrketräna och fortsätta kombinera kontorsjobb och PT-jobb. Jag ska också fortsätta yoga lite mera regelbundet. Sen kommer det antagligen hända en massa andra grejer men de har jag inte riktigt klart för mig än, den som lever får se!

Inga kommentarer: