onsdag 20 januari 2016

Fast det går ju inte. Eller?

Jo, för tänk om det går? Kanske våga testa?

Så var det på hela gårdagens styrkepass. Ett överkroppspass. Bröst, armar, axlar. För tillfället inte en favorit för att det liksom inte är "disco" utan nån slags hårdrocksdisco Madde-style, extra tungt, explosivt, få repetitioner. Jävligt jobbigt.

Uppvärmningsövningar, prehab axlar. Militärpress då. Argh. Militärpress "försvinner" när jag inte tränar på det och jag är långt, långt ifrån de vikter jag tidigare har tagit. Men det är bara att bita i och acceptera. Vara bestämd, ha kroppen under vikten, armarna nära kroppen - Martin brukar säga "tänk att du glömt deon och luktar JÄTTEmycket svett" för att påminna mig och det funkar. Men det är tungt.

Enarmsarmhävningar. Ytterligare en övning där jag svär över att jag inte övar, övar, övar varje vecka. Jag tappar så mycket, det blir så svårt varje gång jag har hoppat över. Det går ju, men det blir inte bättte, inte flera repetitioner - bara samma antal. Suck.

Sen har Madde fått för sig att jag ska göra armhävningar med hopp. Seriöst, Madde. Det går ju inte. Det kan jag inte. Eller? Tänk om det går? Jag måste i alla fall prova innan jag berättar för Madde att jag inte kan, att hon har överskattat mig. Fasen, så pinsamt. Där går hon och tror att jag kan skitmycket och så kan jag typ ingenting. Okej, jag provar. Trycker ifrån med händerna och hey presto, jag kommer upp. Inte många centimeter, men en bit. Undrar vad som händer om jag trycker på lite med fötterna också? Wohoo, jag flyger ju! Fångar upp, ny armhävning, tryck ifrån. It's amazing. Jag kunde ju! Coolt :-)

Nu kan man ju tänka att jag borde ha lärt mig men nehejdå. För när jag till sist kommer till "toes to bar" så är det samma visa. Det kan jag ju inte, har aldrig kunnat. Men prova lite, kanske? Drar experimentellt i Smithstången, spänner ryggmuskler för att inte dra i axlarna, kickar upp benen och - hallå ja, tårna når stången. Ner igen, inte superkontrollerat, tryck ifrån och UPP! Jadå. Nej, inte många repetitioner per set och fyyyy fasen sån träningsvärk jag har i magmusklerna i dag. Men det går. Fast jag tror att jag inte kan och ska behöva skämmas för att jag är så svag, så kan jag ju.

Borde egentligen veta vid det här laget att om Madde tror att jag kan så kan jag allt som oftast. Verkar ha lite svårt att tro på det ibland ;-)

I går jobbade jag sent och prioriterade inte datorn sen. I dag har jag också haft en lång och intensiv dag med många PT-kunder. I morgon är lite lugnare. 3 timmar på kontoret och sen har vi "stora hälsodagen" på gymmet där vi bjudit in en massa företagskunder att komma och träna korta pass med oss, få gymintro, prata personlig träning m.m. Och när det är slut så är jag ledig och ska ägna mig åt grejer som jag behöver göra för mig. Lite fix, lite handla, lite slappa. It's all good.

Inga kommentarer: