tisdag 5 januari 2016

Utmanad. Som fasen.

I går rev jag av en rask morgonpromenad på en halvtimme och sedan ett ganska fysiskt yogapass med mycket corestyrka. Efter lunch packade vi ihop oss och styrde bilen mot Mossbylund för ett mysdygn. Mossbylund känns i jämförelse med många andra hotell väldigt mysigt och familjärt - på gott och ont. Ibland inte med den renodlade proffsigheten som Ystad Saltsjöbad har, men jag gillar att det är lite mera avspänt!

Som t ex att det finns "världens finaste promenadhund" i receptionen. Som heter Vilda och är liten och svart och lycklig för att gå ut på promenad med vem som helst så vi gick ut en halvtimme i blåsten vid havet och sprang och frustade och småfrös och njöt tillsammans. Eller som att rummen har ett namn i stället för ett nummer så att man bor i Janstorp eller Rydsgård (med fototapet från rätt ställe) och att spacafét har gratis kaffe och te och man kan låna böcker i bibliotetet och sitta och bara njuta av lugnet och utsikten. När jag var där på teambuilding med jobbet började jag läsa en bok men blev inte klar. Den stod kvar på hyllan med mitt bokmärke i så jag kunde läsa klart den :-)

Efter att vi hade fikat i spacafet och boat in oss på rummet gick vi och badade lite och sen hade jag bokat aromamassage. Innan middagen satt vi i cafet och drack bubbel och sen gick vi över och åt trerätters. Löjrom, världens möraste oxkind och så en pärondessert med timjanglass som var otroligt god. Det var inte jättesynd om oss!

En något störig natt tyvärr eftersom min hosta var tillbaka med besked. Frukostbuffen var dock lika god som hotellfrukostar brukar vara - hembakat bröd, diverse pålägg och ostar, äggröra och bacon. Och så Mossbylunds små specials: fruktsaftshots med kraftiga smaker (citrongräs, citron och ingefära, rivigt!) och flera olika sorters löste att välja på. Medan vi satt och åt frukost började det snöa som tusan - riktigt häftigt var det! Fast lite halt när vi körde hem sen.

Kom hem och öppnade mailboxen till dagens #21dagarmedyoga-pass - meditation. Argh. Inte nog med att jag ska yinyoga, ska jag meditera också! Därför tog det ända fram till kvällen förrän jag lyckades sätta mig på mattan och meditera i tio minuter, med en utmärkt video som guide. Närvarande, fokuserad... ahem. Ändra ställning, klia sig, andas, få kramp - det är rätt mycket som gör motstånd när jag ska meditera och det blir såklart inte bättre av att min inställning från början är "åh, nej!".

Varje gång det känns så här så vet jag att det är för att jag behöver det. När det känns svårt att yoga behöver jag yogan, balansen, fokuset. När yinyoga tar emot ska jag lära mig att acceptera motståndet, vara kvar i positionen, andas. Och meditation är lite samma sak. Vara stilla och närvarande. Jag kommer lära mig - en dag. Just nu kände jag mig bara fruktansvärt utmanad och hade lust att backa bandet och göra om ett av de andra passen, något lite mera fysiskt. Men nu har jag ju bestämt att jag ska följa hela processen, göra alla passen på rätt dag. Dag 12 av 21 är avklarad och jag hoppas jag kan vara lite mera fysisk i morgon!

Inga kommentarer: