måndag 6 mars 2017

Chins, frivändningar och medvind!

Måndag. En sån där måndag då Joakim skulle iväg till västra sidan av landet och följaktligen gick upp vid fyrasnåret eller nåt sånt. Somnade jag om ordentligt sen? Nej, inte riktigt, jag halvsov mest. Kände mig inte överdrivet pigg när klockan ringde tjugo i sex alltså. Men - upp, på med träningskläder och överdragsbrallor, frukostgröt, te, konstatera att Joakim hade glömt sin kylväska, packa in alla varor i kyl och frys igen, plocka ihop allting och komma iväg.

Iväg till busshållplatsen, bussbyte, gymmet. Sedvanligt välbesökt på en måndag morgon men det gick ändå rätt bra att hitta flyt tyckte jag. Uppvärmning och sedvanliga axelrotationer i kabelmaskinen för att samla tankarna. Latsdrag för att få fart på ryggen, sedan chins med gummiband och så Malous latsdrag i dubbel kabel. Hittade en ledig skivstång och körde frivändningar fast jag hade tänkt strunta i dem - det var lika bra att få dem gjorda. Diagonallyft på bollen, bollindrag, skalbaggen. Sen roade jag mig lite med en plankvariant med fotryggarna på medicinboll och så lyfter man ut ett ben växelvis, det är vansinnigt svårt men bra för bålstabiliteten och aktivering av utsida höft!

Efter att ha duschat och bytt om styrde jag stegen mot Malmö C. För i dag var det nämligen dagen då jag skulle hämta ut den där elcykeln som Malmö Stad mycket vänligt tänker låna ut till mig i tre veckor. Jag fick en cykel, en laddare och en kort genomgång och sen var det bara att ta sig till jobbet. Redan på den korta sträckan fick jag en liten försmak av känslan av "lite extra tryck i pedalerna". Mycket roligt.

Arbetsdagen bjöd på tre tråkiga saker och den tråkiga delen av ett kul projekt så det var bara att sätta sig och få det gjort. Jag inledde med den tråkiga delen av det kuliga projektet. Jag kan göra planer och skriva strategier och skapa komplicerade Excelark men att transformera all kunskapen till en kort och kärnfull presentation i PowerPoint är inte min starka sida och därför tycker jag det är ganska jobbigt! Hursomhelst sydde jag ihop något hyfsat bra och lät det sedan ligga tills jag hade fått undan de andra tre grejerna som var lite bökiga men helt okej hanterbara, bara tråkiga.

Med de tråkiga grejerna avklarade traskade jag bort till Wayne's och hämtade en finkaffe som fick bli drivmedel till att göra klart PowerPointfesten. Med några timmars distans såg jag plötsligt klarare vilken ordning jag behövde ha och vilka underlag som behövde förberedas för att backa upp presentationen och svara på eventuella frågor. Det blev faktiskt riktigt bra och det sista jag gjorde innan jag gick hem var att paketera allting i ett mail till chefen för genomgång. Mycket nöjd med det!

På min "kaffepromenad" konstaterade jag att jag skulle ha motvind rätt i ansiktet hela vägen hem och att det var råkallt. Mindre nöjd med kylan men mycket nöjd med motvinden för en gångs skull, det perfekta testet för första dagen med elcykel! Det tog en liten stund att få kläm på bästa sättet att använda elmotorn. Som t ex att dra ner till lägsta effektläget på "stökiga" ställen med mycket korsningar och svängar för då blir det lättare att ligga kvar i flödet med vanliga cyklister utan att trampa och bromsa hela tiden, och att dra upp till högsta läget på långa raksträckor och njuta av lite högre fart. Jag kan meddela att motorn slutar trycka på när man rundar 25 km/h så då blir det lite ryckigt. Å andra sidan kommer jag typ aldrig upp i 25 km/h i motvind på vanlig cykel så jag kan leva med det :-D

Det gick lätt och snabbt att komma hem i alla fall och jag var inte hälften så trött som jag brukar vara efter att ha cyklat i blåsväder så jag var rätt nöjd. Passade på att sticka ner med lite sopor i dagsljus innan jag klev i mjukisbyxorna och parkerade på yogamattan tillsammans med Anna en stund innan jag fixade mat. Och så har jag diskat - och diskat, och diskat. Det är inte klokt så mycket "smådisk" man samlar på sig när man inte har en diskmaskin att stoppa in det i! Fast i morgon kommer den nya diskmaskinen så jag har inte så mycket att gnälla om egentligen. Fötter och vader är lite sega efter gårdagen men för övrigt mår jag oförskämt bra!

Inga kommentarer: