tisdag 14 mars 2017

När ingenting går som planerat

I dag var verkligen en sån dag. Jag hade en tandläkartid inbokad 07.30. Kom till kliniken exakt i tid, ingen där. 07.53 traskar tandläkaren in och hälsar godmorgon - han hade i sitt schema att jag skulle komma klockan 08.00. Tack för den. Dels hade jag kunnat sova en halvtimme längre och dels hade jag kunnat slippa sitta där och ha ångest i en halvtimme innan besöket om alla hade skött sitt jobb.... Hrmf. Men han hittade åtminstone inga hål så jag kom undan lindrigt med ett bokat besök hos tandhygienisten.

Sen cyklade jag vidare till kontoret och hade en högst genomsnittlig dag fram till eftermiddagen då revisorerna var på besök och frågade efter diverse grejer som jag inte hade förberedda eftersom jag inte visste att de skulle ha dem. Resultatet av det var att jag blev kvar på kontoret längre än planerat. Det betydde i sin tur att jag inte hann gå och simma som jag hade tänkt mig för då skulle det bli för stressigt att hinna hem och äta mellanmål innan kvällens pass med Runacademy. Bläh.

Ingen simning betydde då i och för sig att jag kom hem lite tidigare och hann akuthandla på hemvägen så nu finns det ägg och mjölk i kylen igen. Jag hann sitta ner en halvtimme med en macka och en kopp te och även prata av mig med Joakim innan det var dags att byta om och susa mot Bulltofta för att möta resten av ledargänget.

Det var nog ungefär där som det ändå började vända. Löparglädje, spänning inför ny termin och sprillans ny uppsättning kläder och skor. Det blev bara en snabbkoll på prylarna och byte till nya skor och jacka innan vi skulle dra igång. Asfaltskorna var en uppdatering från förra året och de var supersköna att springa i. Uppvärmningsjogg, dynamisk rörlighet, löpskolning, stegringslopp och 2 x 6 x 30 sek intervaller med 30 sek ståvila och 3 min setvila var dagens schema. Ett ganska lagom pass för de som vill testa om de är sugna på att springa med oss! Efter passet kände jag hur axlarna kom ner på plats och mungiporna vände uppåt.

Väl hemma hade jag lite mer tid att kolla mina nya grejer och då upptäckte jag att den ena skon vi har fått är en terrängsko utvecklad i samarbete med ultralöpare. It's a sign. Jag bara måste springa en terrängultra i sommar nu när jag har proffsdojor!

Inga kommentarer: