lördag 11 mars 2017

Trött, svettig, genomlycklig - för träningsdagar är de bästa dagarna!

Gerdahallens inspirationsdag. En riktig energiboost blev det! Trött är jag också och har en väska full med rätt sunkiga träningskläder. Men värt det. SÅ värt det. Jag tror faktiskt mina favoritdagar är såna här dagar på konvent och träningsresor där jag bara mosar mig igenom pass efter pass :-)

Jag hade sett till att ha lite extra tid innan bussen gick så jag kunde pipa in på Espresso House och hämta en kaffe innan jag satte mig på bussen. Lite extra lyxig start på dagen och lite koffein är alltid bra att ladda med! Sen skulle jag navigera från bussen till hallen och sen var jag lite småförvirrad när jag kom fram men mötte Tina och fick lite assistans på vägen så jag fick lite bättre koll på läget. Mosa in alla grejer i skåp, hålla dörren stängd och låsa (the way you do...) och sen in i hallen för en kortkort välkomst. Inte alls så pepprad med praktisk info som jag är van vid från Blogger Boot Camp etc så jag kände mig lite o-informerad men jag hade ju Tina att hålla i handen så jag klarade mig ändå ;-)

Första passet var frivändningsworkshop med Elin Bjärkstedt. SHIT vilken bra workshop hon levererade. Vi lyfte inte tungt men vi tekniknördade, bröt ner, satte ihop, fick tips och "nycklar", bröt ner, satte ihop, tränade, tränade mera. Awesome! Sen fortsatte jag hänga med Elin på nästa pass, Hela Havet Stormar, som var det roligaste cirkelpasset nånsin. Vi delades in i 9 grupper, fick ansvar för var sin station där vi fick ett redskap och ett fokus att labba med, och sen hade vi några minuter på oss att hitta på en övning. När vi sen gick igenom cirkeln hade Elin ytterligare en uttänkt övning på varje station. Det innebar att vi körde cirkeln 2 varv med 1 minut per station men bytte övning efter 30 sekunder per station. Passet var fantastiskt roligt, kreativt, utmanande, och eftersom man hade "teamat" ihop med att hitta på och visa en övning så hade vi kvar teamkänslan genom hela passet.

Med ett stort endorfinleende laddade jag om för nästa pass. Flowride - ett Friskis-jympapass. Hur kul kan det vara, tänker du kanske? Men jag gillar verkligen klassisk jympa ibland och i dag valde jag mellan Flowride och Basjympa, Flowride lät snäppet roligare. Och det VAR helt oslagbart. Jympa, helt klart Friskis-signum, men moderniserat. Välmixad och blandad musik, kreativa rörelser, okomplicerad koreografi men hela tiden med glimten i ögat och en dansant känsla. Bra flyt också, sömlöst liksom. Och rätt bra tempo, jag var helt genomsvettig efter passet (en gång till....)

In i omklädningsrummet, gräva fram torra kläder och byta om. Hade hunnit duscha men jag orkade inte, det var så mycket folk (nackdelen med träningskonvent...) så jag nöjde mig med torra kläder innan jag gick och åt min lunch. Sallad såklart, enkelt att fixa till många som äter på olika tider. Dock med en riktigt god surdegsbulle till och så bjöd Engelholmsglass på en liten glasspinne efter maten.

Sedan var det dags att dra igång igen och jag hade för ovanlighetens skull valt ett yogapass. Ett kreativt sådant med fokus på guden Ganesha. Det var kul, men svårt. Jag är ju van vid mina yogavideos och lärare som visar, här fick jag en instruktör som mest gick runt och instruerade verbalt och det är inte alltid jag hänger med på "vinkla om foten till krigare 2" och sånt ;-) Men det var ett bra pass för mig, mycket rotationer och balans, och så världens mysigaste savasana inkl en liten saga på slutet.

Sista passet för dagen var min belöning. Yoga och löpning ute i solen med Vevve. Typisk vinnande kombo. Enkelt och chosefritt pass också - lite dynamisk rörlighet, enkla löpskolningsövningar, uppvärmningsjogg, stegringslopp, 3 omgånger Tabata-intervaller, mera dynamisk rörlighet, hemjogg. Bara springa, inte så mycket hjärna - den perfekta avslutningen på dagen. Svettigt blev det såklart, det var varmare än jag trodde ute också.

Kvickt ombyte, knö ner allting i väskan och rask gång mot bussen som tog mig tillbaka till Malmö och jag cyklade sista biten hem. Hem till Joakim som hade förberett kvällens middag och efter en rätt så välbehövlig dusch (nästan sanering!) för min del så tog vi oss an högrevsburgare i briochebröd, hemslagen aioli och sötpotatispommes. Vila trötta ben i högläge i soffan, Melodifestival, glass och en kopp te. Fundera på vad en orkar göra i morgon, titta på bilder på Instagram och göra fotjympa. Jag längtar redan till nästa träningsresa när jag får ha det så här varje dag :-D

Inga kommentarer: