onsdag 15 mars 2017

Det mänskliga i digitalisering - och våren därute!

Onsdag. Annorlunda onsdag. Fast på ett bra sätt!

Jag behövde inte infinna mig på jobbet förrän klockan nio och då ute på vår anläggning i Fosie. Kort transporttid är bra. I dag valde jag att sova lite längre och ha gott om tid på morgonen. Såsa runt i mysbyxor, äta frukost framför tv'n och läsa en stund innan jag såg till att bli duschad och iklädd människokläder.

Haffade en frukostmacka, en kopp te och en juice och hittade en bra plats. Dagens talare var Steven van Belleghem, en legend i kretsar där man pratar om digitalisering, artificiell intelligens och kundfokus. Det är ingenting jag har engagerat mig så mycket i men när jag fick chansen att lyssna på en expert så tog jag den!

Grejen var att han sa ju exakt det som jag också tycker. Att vi måste automatisera och processförbättra det som vi gör VARJE DAG och HELA TIDEN för att kunna lägga resurser på att utveckla, vara kreativa, göra det mer sällsynta, tillföra värde. Och ibland är det jättesvårt för oss som sitter i ett digitalt utvecklat land som Sverige men har ett moderbolag i ett land som inte är lika långt framme! MEN det hindrar givetvis inte att vi hugger tag i de delar som vi själva äger så länge.

En annan grej var ju då att Steven är en rätt fantastisk talare. 2½ timme. Utan pauser. Full fart hela tiden, passion, glädje, humor, inspiration. 200+ personer i publiken och inget trams, alla bara lyssnade och tog in. Great! För den som vill nörda ner sig - googla eller följ länken till hans hemsida däruppe :-)

Sen cyklade jag hem och jobbade från soffan i mysbyxor resten av dagen, loggade ut klockan tre, bytte till löparkläder och sprang i tidernas motvind till Bulltofta. En timmes pass med PT-kund ute i solen och blåsten och så en omväg hem. För det var faktiskt vår därute!

Inga kommentarer: