tisdag 21 mars 2017

Simma, cykla, springa. Men jag KOMMER ju ingenstans. Eller?

Simning i morse. Kom iväg tidigt (mirakel händer!) och var i bassängen 07.15. Bra där. Fast tydligen var det många andra som hade samma plan i dag för det fylldes på och fylldes på och fylldes på. Ingen lämnade, flera kom till. Köbildning, rusningstrafik, konstiga omkörningar - näej. Efter 35 minuter gav jag mig och klev upp, jag kände att det inte flöt på alls och tänkte att i dag var det verkligen inget att hurra för. Döm om min förvåning när jag hade hunnit med över 1200 m på 35 minuter.... antagligen mest för att jag bara simmade och simmade och inte pausade en enda gång för då kom jag i ofas med trafiken på riktigt. Men det går alltså framåt även om jag tänker att jag inte kommer nånstans, och nästa vecka kanske det går lättare!

Sen fortsatte jag till jobbet som i dag bjöd på utbildning i kvalitetsstyrning och internrevision - ISO9001 alltså. Hey ho. Inte så värst fartfyllt men nödvändigt om jag vill ha mitt intyg på att jag kan det. Men att sitta 8 timmar på skolbänken är verkligen inte min grej, märker jag, det var riktigt tröttsamt att bara sitta och sitta och sitta. Puh.

Vi var klara 16.30 och jag skulle vara på Bulltofta 17.40 med Runacademy. Ahem. Det tar liksom en halvtimme att cykla hem - bara att sätta fart alltså. Snabbt byte till träningströja under jackan och iväg, tack för elcykeln i det läget! Jag var hemma 17.02, det tar ungefär 10 minuter att cykla till Bulltofta vilket gav mig en knapp halvtimme för klädbyte och mellanmål. Det går om man är effektiv. Jag började med att sätta igång mellanmål. Koka vatten till snabbkaffe, värma mjölk, rosta bröd. Medan allt detta pågick kutade jag upp och hämtade rätt kläder så jag kunde byta kläder medan jag gick på toa.... Blanda nescafe i hett vatten, hälla ner det i varm mjölk = en riktig fulvariant på latte men det funkar. Ost på mackorna och hurra, 14 minuter hade jag på mig att sitta ner och äta!

Full fart mot Bulltofta. Där var det tomt men inte så länge, jag tror alla 80 löpare kom på premiärpasset! Vi var i tre rejält stora grupper som jobbade löpteknik. De som tränat med oss förr körde ett eget pass, alla nya fick en noga genomgång av löpteknikens delar och jag fick nöjet att visa med hela kroppen och förklara lite biomekanik. Älsk på det! Sen sprang vi teknikintervaller så det stänkte om det och avslutade med en benutmaning med knäböj och upphopp innan vi joggade ner och stretchade. Jätterolig kväll.

Det här med Runacademy, det ger liksom mer energi än det tar. Visserligen är jag borta i 1½ timme men att få löpcoacha och springa med ett stort glatt gäng innebär att jag kommer hem med ett stort leende och känner mig stark och energisk i stället för trött och sliten! Så det är helt klart ett vinnande koncept för mig. Och även om jag kommer hem med energi så känner jag också att kroppen är komfortabelt trött och det är lugnt i hjärnan, så när jag lägger mig blir det inga problem att somna. Gonatt :-)

Inga kommentarer: