lördag 25 mars 2017

Fredagsmysfys. Lördagsspyfys.

Det blev fredag morgon och jag cyklade mot gymmet ännu en gång. Fredagsfys på programmet. Mysfys. Ingen press, precis som veckans övriga pass. Bara ett krav på att åka till gymmet och följa schemat, men inga måsten annars.

Jag värmde upp med rörlighet och axelrotationer i lugn och ro. Sen blev det militärpress i smithen, bröstpress i maskin (händer aldrig annars men ibland så!), sidolyft i kabelmaskin, smala armhävningar på bosu och lite tricepspressar och bicepscurls. Good enough. Snabb dusch och fullt ös mot Orklas mysiga fik "mitt kök" där jag hade lovat bjuda teamet på frukost. Det var min frukostvecka och jag orkade inte logistiken med att handla och fixa frukost så det var ett bra alternativ. Vi njöt av nybakade scones, ägg, ost, pålägg, rawgröt och fruktsallad. Så gott!

Tydligen åt jag så mycket att jag inte ens var hungrig vid lunchdags utan kom på vid halv två att jag hade glömt att äta lunch men då var det helt onödigt att gå och äta eftersom jag kunde sticka hem vid två om jag skippade lunchen. Så jag åt en näve nötter och jobbade på och sen cyklade jag hem och åt rågbrödsmackor och kramade Joakim som hade kommit hem, och sen stack jag bort till Skölds och hämtade min vårservade cykel - den varianten utan el. Och snackade lite cyklar i allmänhet och elcyklar mer specifikt ;-)

En lugn fredagkväll med spaghetti och köttfärssås och Zootropolis på Viaplay. Så vuxna är vi i det här hushållet!

Lördag morgon och Joakim ville gymma. Jo, jag hade ju varit där tre mornar på raken men visst, nåt lite går det ju alltid att hitta på. Jag värmde upp med rörlighet och latsdrag och tränade lite på chins och sen hade Joakim hittat på en AMRAP till mig. 10 marklyft, 15 kettlebellsvingar, 15 atomic situps och sen 20 russian twist vartannat varv och 20 knä till armbåge i planka vartannat varv. 20 minuters intensivt arbete. Det var rätt jobbigt - jag hann med 6 varv och lite till och sen låg jag och svettades på mattan en stund...

Jag avslutade passet med L-Y-T, rygglyft i camelback och lite plankvariationer och så åkte vi hem och åt lunch och chillade lite. Sen var det dags att handla och planera helgens middagar, Joakim satte sig och pluggade medan jag fixade i ordning moussaka. En himla pysslig maträtt men så himla gott till ett glas rött! Givetvis blir det våfflor sen, ska strax ut och vispa smet :-)

Inga kommentarer: