måndag 30 januari 2012

Challenges build strengths

Jag brukar dricka en hel del Yogi-te på jobbet och på den lilla lappen på varje tepåse står det några kloka ord. På dagens första tepåse fick jag "Challenges build strenghts" och det kändes som en rätt passande överskrift för dagens pass!

Jag hade ju lovat coachen att köra igenom passet en gång innan vi ska träffas på fredag. Egentligen tänkte jag göra det i morgon men bara för att visa att jag uppskattar att få offentligt beröm så gjorde jag det i dag. Träningsvärksmässigt gjorde det säkert ingen större skillnad heller, det tog mest emot rent mentalt för att det var så sinnessjukt jobbigt.  Men efter en minst sagt strulig jobbdag så passade det helt perfekt att ladda ur och ladda om med ett träningspass!

Inledde med att värma upp på löpbandet. Sedan Kettlebell 100 (jag måste fortfarande kolla på fusklappen men jag försöker verkligen lära mig utantill!). Axelpressar, frivändningar och mental förberedelse inför "Jackie". Målsättning: Under 30 minuter.

Inleder med rodd, stabilt tempo runt 2:04/500 m så det tar strax över 4 minuter att klara av 1000 m. Andas. Skivstången, 50 thrusters - eller snarare 15-15-10-10. Okej, klart. 30 rodd med 20 kg platta. Mellantid ca 12 minuter. Helt okej, det var ungefär den tiden det tog i fredags, men då tog andra varvet som är kortare också 12 minuter, det är här jag plockar in tid. Varv 2. 750 m rodd, mjölksyra, men okej, ungefär samma tempo. Thrusters, jobbigare nu, tar tio stycken i taget så att jag fixar 40. Rodd med viktplatta, 15 st, sedan 10 st. Hej roddmaskinen, 500 m. Missar att kolla mellantiden efter andra varvet men efter jag har rott klart är jag uppe i 24 minuter så andra varvet måste ha gått på ungefär 10 minuter. Bra där. 30 thrusters, HA, det är ju ingenting (eller jo, det är det, men jag har redan gjort 50 + 40!). 20 rodd med viktplatta, stoppa tiden: 29:14, YAYYYYY, ligga platt på golvet och andas i två minuter och vara grymt nöjd.

Jag hade gjort ett så snyggt blött kroppsavtryck på golvet som Jonna (en Fighter Fitness-stammis) var tvungen att fota ;-) Och sedan gick jag in till coachen och skröt innan jag cyklade hemåt. Bjuder dessutom på en bild av en väldigt pumpad och biffig överarm efter dagens pass!

Och vad var skillnaden mot i fredags - hur kunde jag "redan" plocka in över två minuter? Jo, jag visste precis vad jag hade att vänta mig. Jag visste precis, exakt hur maximalt jobbigt det kunde bli - men jag visste också att fredagens pass var det jävligaste, att nu blir det lättare hela vägen. Det är inte frågan om jag fixar hela passet, det VET jag att jag gör, det är bara frågan om hur mycket jag kan pressa mig själv att göra bara lite till, pausa lite kortare, ignorera mjölksyran, andas. Rätt mycket av det där sitter inte i musklerna utan i pannbenet. Det syns inte lika mycket när man bygger pannben, men det märks!


Inga kommentarer: