torsdag 19 januari 2012

Kroppsstatus

Aaargh. Gnnnnfff. Gngnnhhhngnghh. Gaaaaaaah.....

Typ SÅ mycket träningsvärk har jag. Överallt. Det går inte ens att härleda att "jag har ont där för att jag gjorde xx i tisdags" utan det är en ganska heltäckande status. Jag hade t o m mina gamla löparskor på jobbet i dag för att jag insåg att om jag knappt kan gå så är det ganska korkat att ens försöka gå i högklackade stövlar. Och trots det skyndade jag mig till gymmet strax efter jobbet för att köra mitt helkroppspass igen - hela tiden med en tanke om "när jag knappt kan gå, hur sjutton ska jag då göra knäböj med 55,5 kg på axlarna?" För jag hade ju bestämt mig för att jag skulle till gymmet i dag, hade jag inte gjort det så hade jag varit tvungen att köra kettlebellpasset hemma i stället och då kändes det ändå lindrigare att gå till gymmet. (Fatta hur överdrivet tungt det där kettlebellpasset är.... det är faktiskt helt okej att jag svär över det varenda gång!)

Och jodå, efter lite uppvärmning (tack till Mille som vänligt underhöll mig medan jag susade fram på roddmaskinen!) så gick det ju. För det gör det alltid. Jag började med att få det jävligaste ur vägen - marklyften och utfallen. Urgh. Sedan haffade jag pulleyn och precis innan det drällde in ett gäng grabbar snodde jag åt mig smithen och gjorde mitt. Bröstpress, sedan klart. 45 minuter. Älskar effektiva pass! Sedan la jag en kvart på välbehövlig stretching innan jag hastigt bytte om och stack hem till duschen.

Det är intressant det där med träningsvärk. För nåt år sen hade jag tyckt att "näe, jag ska nog inte styrketräna i dag när jag har så ont, då tar jag en vilodag". Numera svär jag lite, värmer upp och kör på med tanken att det nog ger med sig när jag blir varmare. Eller att jag inte upptäcker det medan jag tränar, men först efteråt! För säkerhets skull har jag paketerat mina ömma skånkar i återhämtningstights och överdragsbyxor och jag tänker ha benen i högläge resten av kvällen :-)

I morgon ser det ut att bli hyfsat civiliserat väder så planen är att cykla till och från jobbet och sedan ta en omgång med det där jävliga kettlebellpasset. Bara så att Thomas inte kan klaga på att jag inte tränar tillräckligt disciplinerat....

Matrapport för dagen kommer senare (om jag kommer ihåg det alltså).

Inga kommentarer: