måndag 23 januari 2012

Träningskläder av - recoverytights på...

Jag var modig och cyklade till jobbet i morse. Särskilt modigt var det eftersom den där halkbekämpningen som de pratade om på radion tydligen inte hade lyckats träffa cykelvägarna! Bitvis är cykelvägen längs Kungsgatan rena rama isgatan. Och trots att jag är gammal konståkerska så föredrar jag att antingen åka skridskor eller cykla, inte syssla med någon kombinationssport ;-)

Efter avklarat jobb styrde jag cykeln mot gymmet sådär halvombytt och konstaterade att det är tur att jag inte försöker modeblogga. Dagens outfit - strumpbyxor, klänning, cykeljacka och -hjälm.... Not pretty! Men orka ta av sig jobbkläderna och ta på sig cykelkläderna för att cykla i fem minuter och sedan klä av sig en gång till för att krypa i träningskläderna. Nix.

Sista omgången på helkroppspasset den här gången således och det skulle ju inte vara för enkelt så jag jobbade på. Gick lite djupare i benböjen, lade på lite till på pulleyn och tog några extra reps här och var och njöt av att känna mig stark samtidigt som det var något av en nära-döden-upplevelse att pressa ut de där sista, sista repetitionerna här och var. Jag brutalhatar fortfarande utfallen med 2 x 12,5 kg hantlar som jag har försökt och försökt att öka på men faller på att jag måste ta de där jäkliga 15 kg hantlarna som känns enorma och omöjliga att greppa. Jag är rätt säker på att 85% av problemet sitter i skallen och eftersom jag har ökat ganska vackert i alla andra övningar så får det helt enkelt vara så. För den här gången. I'll be back :-D (lägg själv till tysk brytning!)

När jag handlade på hemvägen kunde jag som vanligt inte låta bli att snegla på vad de andra kunderna hade i korgen och skratta lite åt min egen. Två mjölk, två fil, två skyr, två chokladkakor... Intressant diet! Roligast i dag var den unge mannen som lämnade affären med en stor purjo i ena handen och en halvliters cola i den andra :-D

Efter välbehövlig dusch och jättegod middag har jag dragit på mig recovery-tightsen och hoppas att mina ben åtminstone orkar springa en kortis i morgon. Hela överkroppen känns som en stor stel klump och det lär väl hålla i sig ett tag!

1 kommentar:

Suzan sa...

*lägger på den tyska brytningen* hahaha...